Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Marjon (MAMA to the max) met haar kinderen in het bos

Een cliché, maar niet minder waar

Soms worden we als moeder weleens keihard met onze neus op de feiten gedrukt. Ik vraag me dan ook vaak af: moet er eerst iets ergs in onze omgeving gebeuren voordat we gaan beseffen dat we ons te druk maken over de verkeerde dingen? Het heeft mij in ieder geval flink wakker geschud.

Daarom zou ik elke andere ouder ook wakker willen schudden en zeggen: wees je bewust van de tijd die je samen hebt. Geniet van elkaar, maar ook van al het moois om je heen. Het klinkt natuurlijk absurd cliché, maar als je bewuster om je heen kijkt en leuke activiteiten plant, kan je echt meer genieten.

Ga de natuur in, vooral met de mooie kleuren van nu. De bossen hebben de mooiste bladeren, de paden liggen vol met kastanjes en er is alle ruimte voor het halen van een frisse neus.

Ik geniet ervan. Mijn meiden in hun regenlaarsjes, dansend door de bladeren. Met de zonnestraaltjes op hun gezichtjes, die de frisse herfstwind verzachten. Schrale wangetjes, hun kleine koude handjes die opzoek zijn naar mama’s warme grote hand. Ik houd je warm, ik heb je lief, ik zal je vasthouden tot je oud genoeg bent om alleen de wereld in te gaan.

En als je dan thuiskomt na een fijne wandeling, laat de televisie dan nog even uit. Zet je mobiel op stil en leg hem ver weg. Warm wat melk op in een pannetje, vul daarna de grote mok met cacao die omgetoverd wordt tot een heerlijke kop chocomelk. En vergeet de grote dot slagroom niet!

Pak een dekentje, kruip op de bank met je warme chocomelk en kijk om je heen. Naar je kindje(s), je geliefde, koester dit moment. Zie het als een schilderij, vol met blije gezichtjes. Je kindje(s) die je mama maakte, die tegen jou opkijken en te allen tijde loyaal blijven. En dan voel je de warmte in je lichaam. Dat is niet alleen de chocomelk, maar dat is de liefde van een moeder.

Liefs,
Marjon

Marjon (34) van MAMA to the max is getrouwd met Jean-Philippe, samen hebben ze twee dochters Maxime (5) en Lilou (1,5). Dagelijks deelt ze op haar blog haar ervaringen, adviezen en tips rondom het moederschap.

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.