Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Een tikke achtelozer: column Angela Schijf

Angela Schijf (44) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (57) en mama van Bloem (20), Mensje (17) en Zus (12). Volg haar op Instagram @angelaschijfofficial 

Ik vergeet soms welke tradities en regels ik met de eerste twee hanteerde. De derde hobbelt erachteraan, doet mee met de grotemensentaferelen en, eerlijk is eerlijk, is het meest verwend. Bij Bloem en Mensje was ‘nee’, ‘nee’ en was ‘om 7 uur naar bed’, ‘om 7 uur naar bed’. Bij Zus wordt 8 uur al snel half 9. Naar boven. En pas om 9 uur écht slapen. Ik schaam me daar weleens voor. Ik zou haar achter de vodden aan moeten zitten, maar ik ben daar laks in geworden. 

Het valt Bloem en Mensje op. Ze corrigeren me. “Mama, weet je nog dat wij de stoute hoek in  moesten?” “Toen was je drie,” vergoeilijk ik. “Wij moesten altijd ons bord in de vaatwasser zetten!” “Zus zet haar bord ook in de keuken,” sus ik, terwijl ik de vaatwasser opendoe en Zus’ bord erin zet. De grote meisjes wijzen me op mijn gemakzucht. En dan schaam ik me een beetje.  

Het ligt niet aan m’n dochtertje, het ligt natuurlijk aan mij. Aan de leeftijd misschien? Die van mij  dan, bedoel ik. Ik ben vaak moe (kan aan de perimenopauze liggen òf aan de verbouwing). Mijn  hoofd is vol (met stof, van de verbouwing, en zorgen, over de menopauze). Ik wind me minder op.  Ben een tikkie achtelozer geworden met de jaren. Ik vergeet ook heel veel. “Echt? Mochten jullie pas cola toen je elf was?!” 

Je leest meer van de column in de nieuwste Fabulous Mama editie 02-2024. Deze bestel je hier.

Meer van Angela Schijf lees je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.