Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

serena van mil

Column: Stop de tijd!

Serena van Mil (39) is gezinscoach, columnist en oprichter van het platform ‘Van single tot bonusmama’. Samen met haar verloofde Martijn, bonuszoon Dymar (15), dochter Charlie-Fay (6) en zoon Aiden Jaxx (0) woont zij als samengesteld gezin in Amsterdam oud-west. 

Ik merk op hoeveel foto’s we hebben gemaakt. Het is voor ons een manier om de tijd even stil te zetten. Alsof we deze momenten met elkaar vast kunnen houden. Ik mijmer over hoe grappig het is hoeveel Dymar en Aiden momenteel eigenlijk op elkaar lijken. De puberteit en de babyfase zijn dé periodes waarin ze beiden in korte tijd zo veel groeien, leren en veranderen. Die kleine jongen van destijds vijf jaar – toen ik hem ontmoette – groeit mij nu voorbij, en mijn lieve kleine baby – die alweer bijna één jaar is – oefent met zijn eerste stapjes. De tijd glipt door mijn vingers, en ik wil niets liever dan vertragen. Op bijna alle foto’s zie ik mezelf terug met Aiden op mijn borst in zijn Ergobaby. In de duinen, op de fiets en wandelend door de stad. Wat was dat fijn. Ik moet een beetje lachen. Een van de redenen dat ik Aiden zo dicht bij me houd, is dat ik er intens van geniet om hem bij me te dragen. Het geeft me het gevoel dat hij nog klein is, dat hij geborgen en veilig is én dat ik hem elk moment kan overladen met knuffels en kusjes. Op deze manier mis ik gevoelsmatig het minst van hem. Oké, en heel eerlijk, het heeft ook te maken met de kans dat dit weleens de laatste babyfase is die ik van zo dichtbij meemaak. Met een gekke bek zeggen we weleens tegen de kinderen dat het klaar is met al het groeien en dat ze nu maar even klein moeten blijven. Stiekem vinden we de verzorgende fases van de jonge kinderen heel fijn. Charlie-Fay laat echter altijd duidelijk van zich horen: ‘Neeeeeeuuu, mama! Dat ga ik niet doen. Ik wil groot zijn!’ Dat wil ze zeker, ze kan niet wachten om alles te kunnen wat haar grote broer ook kan.

Je leest meer van de column in Fabulous Mama 6-2023. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.