Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Column Maxime Coesèl – Mompreneur zonder opvang – SOS!

Maxime Coesèl (32) is ‘s werelds eerste Glamour Manager, een sprankelende ondernemer en vooral: kersverse moeder. Ze neemt je mee in haar nieuwe leven vol ervaringen, het zoeken naar de balans tussen werk en gezin en deelt tips hoe je als moeder het leven tóch nog een beetje glamorous kan maken! Volg haar reis door het moederschap en ondernemerschap, vol stijl en eerlijke realiteit.”

Column Maxime Coesèl – Mompreneur zonder opvang – SOS!

Herken je dat? Je opent je agenda, ziet die belangrijke presentatie voor morgen staan en denkt… SH*T!! Er is nog geen opvang voor de kleine geregeld!
Mijn partner is momenteel voor werk veel in het buitenland. Het is dus aan mij om dagelijks te jongleren: baby op de arm, telefoon in m’n ene hand en laptop in de andere.

Sinds juni staan we ingeschreven voor de kinderopvang, vol goede moed want we zouden pas eind 2023 of begin 2024 een plek nodig hebben. Ook hebben we menig gastouderkantoor benaderd. Fast forward naar nu: niets, nada, niente…. Oh ja, en dat blijft zo tot mei. HELP!

Opa’s en oma’s to the rescue

Opa’s en oma’s to the rescue – godzijdank – maar de afwezigheid van een vaste structuur zorgt telkens weer voor onverwachte verrassingen en chaos.

Het meest frustrerende? Het gevoel dat je nooit écht aan het werk komt. Onze dochter houdt overdag van hazenslaapjes, dus tegen de tijd dat de vaatwasser is uitgeruimd, kan ze alweer uit bed gehaald worden. Begrijp me niet verkeerd, ze is echt het zonnetje in huis! Ik geniet van dit gezellige lachebekje, maar tegelijkertijd hoor ik non-stop dat stemmetje in mijn hoofd: je had aan het werk moeten zijn, want die to-do list wordt alleen maar langer en langer! En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn post-pregnancy-brein. Want dat supersnelle, efficiënte werken wat ik altijd deed, dat zit er al een tijdje niet meer in…

Bouwen, bouwen, bouwen

Als ondernemer die echt nog aan het bouwen is met haar bedrijf, vind ik de combinatie soms best wel pittig. Als ík het werk namelijk niet doe, doet niemand het. Tijd is in dit geval ook echt letterlijk geld. Zeker nu het piekmoment van het jaar nadert: mijn 2-daagse female leadership summit Lead with Elegance. Mijn paradepaardje, jaarlijkse hoogtepunt en grootste droomproject!

Maar wel een project met enorm veel voorbereiding en een intensieve periode van ticketsales om aan te zwengelen. Ik begin echt die hete adem in mijn nek te voelen.

Dus, lieve mede-mama’s, dit is mijn SOS! Ik gooi mijn frustraties in de groep, in de hoop op wat morele steun. En misschien, heel misschien, heeft iemand wel dé gouden tip. Ook alle adviezen over hoe jullie dit regelen of regelden – alles is welkom!

Ach, weet je, straks lachen we erom. Voorlopig heb ik het omarmd en blijf ik gewoon hopen op een wonder! Ik waardeer nu gewoon de extra momentjes dat ik kan genieten van de lieve schaterlach van onze kleine. En geloof me: dat gaat de hele dag alsmaar door J

Willen jullie de komende maand extra hard voor me duimen dat er ergens, op miraculeuze wijze, een plekje vrijkomt?

Sprankelende groetjes, met een vleugje wanhoop,

Maxime

Kun je geen genoeg krijgen van de columns van Maxime? Haar andere columns lees je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.