Nadya (36) is een ambitieuze moeder met een ernstige psychische aandoening, maar noemt zichzelf liever een manic momboss. In haar columns deelt zij haar reis als mompreneur in het financieel vrij worden en haar dromen waarmaken. Mocht je meer willen lezen over haar reis dan kun je Nadya volgen op Instagram: @manicmomboss.
Make love not war
Eigenlijk wilde ik in deze column gaan schrijven over waarom ik vanaf volgend jaar een stap terug ga doen met mijn werk als online ondernemer. Maar toen brak mijn moederhart door iets anders wat er zich online afspeelde en iets wat veel belangrijker is om nu een column over te delen. Namelijk de genocide die plaatsvindt in Palestina, waarvan de slachtoffers grotendeels kinderen zijn, maar de mainstream media voornamelijk de slachtoffers noemen als nummers of nieuws deelt dat zorgt voor polarisatie.
Ramsey Nasr
Het gebied Gaza in Palestina telt ongeveer 2.2 miljoen inwoners, waarvan bijna de helft nog kind is en onder de 18. Van alle kinderen in Gaza is 80 % gediagnosticeerd als depressief, aldus acteur Ramsey Nasr. Afgelopen maand vroeg hij op TV aandacht voor de genocide in Palestina, dat al 75 jaar plaatsvindt, maar momenteel weer volop in het nieuws is door de huidige situatie.
Hij stelt als eerst de vraag of wij de namen weten van elk Palestijns slachtoffer en of Palestijnse levens eenzelfde waarde hebben voor ons? Ramsey is zelf Palestijns en Nederlands van afkomst en merkt vervolgens op dat Palestijnse doden doorgaans worden genoemd in aantallen, zonder namen.
Enkel nummers. Hij sluit af met een wens, want een droom bestaat niet in deze hel en dat is dat op nationale televisie talloze tv-uitzendingen zullen plaatsvinden van Palestijnse vluchtelingen, die de namen van de doden en gewonden hebben genoteerd en familieleden zullen interviewen in deze uitzendingen. Absurd, maar wel zo eerlijk eindigt Ramsey zijn betoog.
En absurd is het zeker, als we hier goed bij stilstaan en kijken naar hoe de mainstream media en de politiek reageert op de situatie. Daarnaast is het ook goed om stil te staan bij hoe social media geen veilige plek is voor je mentale gezondheid. Zoveel mensen delen content van de genocide vanuit emotie, waardoor veelal er vanuit haat wordt gepost.
Ik vind daar wel wat van. Ik geloof er namelijk niet in dat je haat met haat moet bestrijden. Liefde is hetgeen wat de wereld bij elkaar brengt en wat de wereld heelt. Ik sta zelf voor Palestina, maar haat de propaganda van de mainstream media en de politiek die vanuit geld en macht gedachtes keuzes maakt en polarisatie creëert.
Ik probeer vanuit liefde de mensen, die vanuit hun emoties zoveel content delen, uit te leggen dat zij plek innemen van mensen die awareness creëren omtrent de situatie. Er zijn zat mensen die niet eens weten wat er afspeelt en wat er de afgelopen 75 jaar heeft afgespeeld.
Voor degenen die dit nu lezen en tot deze groep behoren, hierbij een lijst van awareness accounts op Instagram van mensen die op dit moment daar zelf zijn:
– Motaz_azaiza
– Wizard_bisan1
– byplestia
Hierbij geef ik wel een trigger warning, want hun content is heftig, maar wel de realiteit waar we niet voor moeten wegkijken. Mocht jij dit niet aankunnen, dan kun je nu ook alle namen vinden van degenen die zijn overleden de afgelopen weken.
Heb je de vorige columns van Nadya gemist? Lees ze hier!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.