Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

douche

Column Eveline: Douchemuntjes

Eveline (36 jaar) is columnist bij Fabulous Mama, moeder van een zoon (7) en een dochter (2). Eveline is werkzaam als docent en vindt het daarnaast leuk om te schrijven, lezen en muziek te maken. In haar blogs vertelt zij over de vrijeschool, leesplezier en alledaagse dingen in het leven van een moeder.
Beeld: Pexels

Op de camping moest je douchen met douchemuntjes. Poe, dat was even geleden voor ons dat we een camping troffen met douchemuntjes. Maar we waren dan ook in Slowakije, waarover later meer. Om te beginnen kreeg ik direct stress om zonder muntjes komen te zitten. Denk jezelf in: je kind kotst of schijt zichzelf onder en je muntjes zijn op…

Okay, ten please

Om die reden zei ik direct na het inchecken stellig: “And twenty coints for the shower, please”, waarop de jongen bij de receptie zijn wenkbrauwen fronste en antwoordde: “You can buy them every day. I’m here from 08.00 till 23.00”, zonder met zijn ogen te knipperen. Alsof híj bang was zonder muntjes komen te zitten.
“Okay, ten please.” Ik was licht geïrriteerd.

Maar dan: hoe douche je ook alweer met zo’n muntje van voor de oorlog? Dit zorgde voor wat spanning en de nodige vragen. Hoe lang werkt het muntje? Kan ik de douche tussentijds pauzeren om de haren van de kinderen in te zepen? Je begrijpt dat ik te gierig was om de optie te testen, gezien de muntjes twee euro per stuk kosten.

Mijn man daarentegen niet. Toen hij na drie dagen kamperen (drie dagen mensen!) dan ook eindelijk eens ging douchen, kregen we zekerheid. Je kon de douche pauzeren, je haren inzepen of je benen scheren en je douche daarna voortzetten.
Inmiddels was ik zelf een volleerd snel-douch kampioen.

Gespreksstof

Het douchemuntje zorgde verder voor interessante gesprekken binnen ons gezin. Zo waren mijn man en zoon verontwaardigd omdat ik in vier dagen, zes muntjes had gebruikt en moest ik mij daarover verantwoorden. Mijn man vond dan weer dat hij recht had op twee douchemuntjes per douchebeurt omdat hij ‘minder vaak doucht’.

De kinderen waren het zieligst, die moesten samen op 1 munt. Het was niet ons jaar. Op de tweede camping moesten we wederom betalen met douchemuntjes. Ditmaal van 20 cent, maar er was geen pauzeknop.

Onze nieuwe buurjongen uit Zwitserland vroeg mij wat er in de douche moest.
“20 cent”, zei ik en las verder in mijn boek. Toen hij even later terugkwam rennen naar zijn tentje met het sop in zijn haren besefte ik mij dat ik hem beter had moeten voorbereiden.
“It runs on time”, zei ik, en keek hem vol medeleven aan.
Gelukkig was deze goed voorbereide moeder niet te gierig om te helpen en had ik méér dan genoeg muntjes op voorraad 😉

Hier lees je alle columns van Eveline. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.