Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Buikgevoel: column Linda Rovers

Linda Rovers (40) is al twintig jaar samen met Lennart (46). Ze is fulltime mama van Faas (14), Joeke (11), Ids (7) en Mille (2), schrijver en columnist. Volg haar op instagram @deroversmom 

Bijna vijftien jaar geleden, had ik voor de eerste keer een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Het was zeker niet de eerste test die ik deed, in de drie jaar dat we al bezig waren om zwanger te raken. Hiervoor zijn vele testen de revue gepasseerd, maar dat gewilde tweede blauwe streepje bleef altijd weg. 

Zoals veel vrouwen die net zwanger zijn, ging ik direct het internet op en probeerde ik mezelf zoveel mogelijk te voorzien van alle informatie die er bestaat, want ja, zo’n test kan wel zeggen dat er een baby in je groeit, maar verder voel of zie je er echt nog helemaal niks van. Ik zocht van alles op, de uitgerekende datum, plaatjes van de baby in mijn buik (die er nog helemaal niet als een baby uitzag op die termijn) en wanneer ik mezelf kon gaan aanmelden bij de verloskundige om de hoek. 

Mijn zwangerschap verliep -buiten dat ik 9 maanden lang overgaf en behorende klachten had- best soepel en op de uitgerekende datum bracht ik een ruime 8 ponder op de wereld in 10 uurtjes. Een magische bevalling. Mijn zwangerschap had iets in mij aangewakkerd, een bepaald bewustzijn. Ik wist hierdoor precies wat ik wilde. Borstvoeding werd voor mij iets fantastisch en dit gaf ik lang. Samen slapen met de baby was voor mij vanzelfsprekend. 

Je leest meer van de column in Fabulous Mama 2-2024. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.