Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Binnen twee minuten meer zelfvertrouwen

Caroline (45) werkt als presentatrice en mindset en manifestatie coach en woont samen met haar vriend in Amsterdam. Samen hebben ze twee kinderen; zoontje Eli (7) en dochter Ava (3).

Binnen twee minuten meer zelfvertrouwen

 ‘Achtenvijfig, negenenvijftig, zestig!!’ Mijn zoontje laat zijn armen zakken.. We zitten in de auto op weg naar zwemles.

Iedereen is weleens onzeker. En ja ik bedoel echt iedereen. Je buurvrouw, de docent van je kind, die influencer die zo zelfverzekerd lijkt en zo ook jij en ik. Zo voel ik mij weleens onzeker over het opvoeden van mijn kinderen; doe ik het wel goed genoeg? Soms voel ik ook onzekerheid als ik iets op social media plaats; dan vraag ik mij nadien af of het wel leuk, grappig of waardevol genoeg is.. en ja heel soms haal ik diezelfde post weer offline als mijn onzekerheid de overhand krijgt.

Mijn zoon is gelukkig gezegend met een grote portie zelfvertrouwen maar ook hij heeft momenten dat die zelfverzekerdheid hem in de steek laat. Zo is het naar zwemles gaan een crime en dat druk ik nog zachtjes uit. Het is dikwijls voorgekomen dat de zwemleraar hem uit onze armen moet trekken terwijl zoonlief krijst als een varken dat naar de slacht gebracht wordt. Eenmaal in het zwembad voelt hij zich als een vis in het water en is er niets aan de hand, alleen de weg ernaartoe is een hele bevalling.

‘Een trucje waardoor je nog meer kracht krijgt’

De Amerikaanse psycholoog Amy Cuddy heeft een concept bedacht waarbij je met je lichaamshouding je zelfvertrouwen een boost geeft. Op weg naar de zwemles schiet mij dit te binnen. We zitten in de auto en ik kijk in de achterkijkspiegel naar mijn zoon.

‘Eli’ zeg ik, ‘ik weet een trucje waardoor je nog meer kracht krijgt..’ Ik heb direct zijn aandacht. Zijn ogen gaan glimmen..  ‘Wat dan..’ vraagt hij nieuwsgierig.

Ik vraag hem zijn meest krachtige houding aan te nemen. Hij spant zijn armen en duwt zijn borst naar voren alsof hij een echte krachtpatser is. Deze houding moet hij volgens Cuddy 2 minuten vasthouden. En zo zitten we dus in de auto te ‘power posen’. Terwijl hij twee keer tot zestig telt roep ik hem krachtgevende mantra’s toe. Jij bent de beste zwemmer. Jij kunt dit. Jij bent stoer en krachtig.

Als de twee minuten om zijn vraag ik hoe hij zich voelt. ‘Hmm..wel ietsjes sterker denk ik..’ antwoord hij.

Het uur der waarheid is aangebroken. De meester loopt al naar hem toe, klaar om hem op te vangen. Ik kijk naar mijn zoon; zijn ogen worden iets waterig en zijn pas vertraagt. Maar dan passeert hij tot mijn verbazing de zwemmeester en loopt, helemaal zelf, richting het zwembad. Zou het te danken zijn aan de power pose van Amy Cuddy? Wie weet. Misschien dat ik de volgende keer nadat ik iets geplaatst heb op social media even mijn warrior pose aanneem. Want een dosis zelfvertrouwen kan nooit kwaad.

Fotocredits: Tania Bonnet

Meer weten over Caroline?

Kijk op haar website www.carolinepluym.nl of volg haar op Instagram @carolinepluym.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.