Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Par Avion

Par Avion: Column Angela Schijf

Par Avion

We schelen elf jaar. Zijn niet samen opgegroeid. Ik kan de keren dat ik haar in de eerste dertig jaren van mijn leven heb gezien op één hand tellen. Heel vroeger schreven we brieven op flinterdun, lichtblauw luchtpostpapier. Air Mail/Par Avion stond erop.

Haar handschrift herkende ik uit duizenden. Het was feest als er een envelop uit Australië arri-veerde. Héél soms belden we. Dan telden we de uren verschil. Bij ons vroeg in de ochtend, bij haar laat in de middag. We kozen onze onderwerpen zorgvuldig. Willekeurig geklets aan de telefoon was er niet bij voor die vijf gulden per minuut.

Down Under

Elke keer dat ik haar bezocht Down Under, woonde ze weer ergens anders en had ze dat nieuwe huisje even gezellig ingericht als het vorige. Ik wist niet veel van haar, maar wel genoeg. Ze was fan van Prince, werkte hard en beleefde wilde avonturen. Mijn fantasie sloeg op hol als ik aan mijn zus dacht.

Er waren jaren dat we nauwelijks contact hadden. Dat was hoe het ging met die onmetelijk grote afstand tussen ons in. Je went eraan. Ik wist dat ze daar woonde, wat voor werk ze (ongeveer) deed, maar ik had geen idee wat haar lievelingskleur was. Eigenlijk kende ik haar niet. En blijkbaar hadden we het allebei zo druk Par Avion met onze eigen levens, dat we ook niet echt de moeite namen om elkaar te leren kennen.

Aan de vooravond
van mijn veertigste
verjaardag leerde ik
eindelijk mijn grote
zus kennen

Toch miste ik haar; mijn fantasieën droogden op en dat voelde niet goed. Na veel te lange tijd schreef ik een mail. We waren inmiddels in het digitale tijdperk beland en contact opnemen hoefde niet meer Par Avion.

Angela Schijf (41) is getrouwd met acteur en muzikant Tom van Landuyt (53) en mama van Bloem (16), Mensje (14), en Zus (8). Angela deelt haar lief en leed als onze vaste columniste. Par Avion

 

De column is te lezen in de nieuwste Fabulous Mama 5-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.