Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Bocca

Bocca, mani, acqua

‘Dagboek van een peuter. Het leven van een peuter door de ogen van een peuter’ Heeft oma een piemel? Waarom luisteren papa en mama zo slecht, en wat zit er eigenlijk in mama’s bolle buik?  Avonturen, mysteries en hilarische belevenissen uit het leven van een peuter, verteld door de ogen van de peuter zelf. Iedere maand delen wij een nieuwe column.

Bocca, mani, acqua

Zoals ik al aangaf, is praten lang niet zo makkelijk als het lijkt. Wil ik zeggen ‘Eet smakelijk!’ hoor ik dat het eruit komt als ‘Eesauijk!’. Ik hoor het maar ik kan er niks aan doen. ‘Koffie’ wordt in mijn mond ‘Toggie’. Mijn eigen naam alleen al. Niet te doen. Beter dan ‘Ejo’ gaat het voorlopig niet worden. Best frustrerend. En waarom vraag je je af, waarom. Ik doe echt mijn best. Maar het kan erger. Zo heb ik een vriendinnetje dat Iva heet. Vindt mijn mama heel grappig. In het Italiaans betekent dat Btw. Belasting. Ik heb geen idee wat ze daarmee bedoelt, maar ze giechelt er vaak om. Nou Iva dus, die noemt zichzelf Aita. Lijkt er van geen kant op, toch? Dat is mijn punt. Praten is dus gewoon veel moeilijker dan het lijkt.

Daarom heeft mijn mama iets bedacht. Ik moet er twee leren. Twee talen. Nederlands en Italiaans. Tegelijk. Want dat is goed voor me. Voor mijn ‘cognitieve flexibiliteit’ en zo. Nou dan weet je het wel, als een groot mens met zo’n groot woord komt, nemen ze het heel serieus.

Nou sta ik altijd open voor nieuwe dingen, maar het moet niet te gek worden. Ik heb besloten dat ik alleen de leuke woorden neem. De belangrijke. Cioccolata is er natuurlijk zo een. Maar ook bocca, je mond. En mano zeg ik veel liever dan ‘handje’. O en natuurlijk acqua. Dat was mijn allereerste woord. Eetwoorden, drinkwoorden. O en poppa. Die is ook heel belangrijk. Want poppa betekent ‘tiet’.

Tekst: Liza Rebecca van der Peijl | Beeld Pexels.com

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.