Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

‘Als mijn kinderen slapen, tref ik de buurman in het schuurtje’

‘Als mijn kinderen slapen, tref ik de buurman in het schuurtje’ Jacqueline (38): “Ik ben nu twee jaar alleen. Het verdriet om mijn scheiding is wel voorbij, ik voel alleen nog opluchting: mijn ex en ik hadden echt niets meer met elkaar. Dat is ook niet zo gek: hij was er nooit. De schaarse uurtjes waarin hij niet aan het werk was, werden gevuld met sporten of op stap gaan met vrienden. Op die manier kun je geen relatie onderhouden.

De meeste mensen veranderen niet plotseling na een scheiding. Hij ook niet: mijn ex heeft nog steeds geen tijd voor zijn gezin, dus. Hannah (8) en Zoë (7) wonen dus bij mij. Ze gaan eens in de drie weken een nacht naar hun vader. Dat is weinig, maar ik vind het niet erg om de meiden zoveel om me heen te hebben. Behalve dan op één punt: ik wil makkelijker seks kunnen hebben met mijn scharrel, de buurman.

Sinds vier maanden heb ik een soort vriendje. Een man die een paar huizen verderop woont. Hij had een elektrische grasmaaier in mijn tuintje zien staan en wilde weten of zo’n ding nou een beetje handig was. Totale onzin – later vertelde de buurman dat zijn tuin bedekt is met tegels – maar gezellig was het wel. De eerstvolgende zaterdag dat mijn dochters bij hun vader waren, zat hij dan ook op mijn bank. En even later lag hij in mijn bed. Wat was ik daar aan toe: ik heb tot in mijn tenen van hem genoten.

Daarna zou het drie weken wachten worden: ik wil geen man in huis halen als mijn dochters boven liggen te slapen. Maar de volgende dag – toen de dames in bed lagen – stond ik met hem in mijn achtertuin. Door de telefoon hadden we afgesproken dat we alleen zouden praten. Toch stonden we al snel in mijn schuurtje. We hadden seks, terwijl ik ondertussen door het raampje naar de bovenverdieping van mijn huis keek om te zien of het licht misschien aanging.

Twee dagen later klopte hij weer op het achterraam. En de dag erna weer. Sinds vier maanden staat mama eerlijk gezegd drie keer per week in het schuurtje. En eens in de drie weken ligt ze in bed. Klinkt behoorlijk goedkoop zo, hè? Het is in elk geval verre van comfortabel.

Ik kan ook niet voluit genieten met één oog gericht op de slaapkamerramen van mijn kinderen. En zelfs die blik geeft geen garantie: laatst ging het licht in de keuken aan. Zoë was uit haar bed gekomen. Ik wist niet hoe snel ik mijn broek omhoog moest sjorren en door de tuin naar haar toe moest rennen. Haar vertelde ik dat ik de fietsbanden even aan het oppompen was. Volgens mij had ze niets door, maar echt lekkere seks heb ik sindsdien niet meer.

Toch wil ik er niet mee stoppen. Hoe plat en stiekem het ook is, die momenten geven me wel het gevoel dat ik meer ben dan alleen moeder. Dat ik laatst mijn rug openhaalde aan een verdwaalde spijker in de muur neem ik dus maar voor lief.”

De namen in dit artikel zijn gefingeerd.

Ben jij ook een ‘taboemoeder’ en wil je (anoniem) een grote of kleine zonde opbiechten?Mail naar redactie@oseberg.nl  o.v.v. ‘Taboemoeder’.

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.