Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Wereldreis

‘Ik wil op wereldreis met mijn baby’

Op wereldreis met je baby is best een onderneming. Onze redactie geeft advies en tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

‘Ik wil op wereldreis met mijn baby’

Mijn vriend en ik reisden altijd de hele wereld over, gingen het liefst elke maand op pad. Sinds kort hebben we een kleine. Nu hij bijna 3 maanden oud is beginnen de reiskriebels weer te komen en kunnen we niet wachten om samen met hem een wereldreis te maken. Mijn ouders zijn van de oude stempel en vinden dit plan belachelijk. Ze zeggen dat de jetleg, lange vluchten en de enge ziektes die hij daar kan oplopen het niet waard zijn om te gaan. Kan het kwaad om met een kleine baby op reis te gaan? En wanneer weet je of je kind hier klaar voor is?

Advies van de redactie:

Dat hangt van je reisplannen af. Als jij met een campertje rondtrekt en je houdt rekening met het ritme van je kind, je gaat niet naar gebieden waar het overdag 42 graden is of waar malaria heerst, dan is er niet zoveel aan de hand. Maar als je met twee rugzakken een half jaar door de binnenlanden van Congo gaat trekken natuurlijk wel.

Je hebt ervoor gekozen een kind op de wereld te zetten en dat is vanaf nu jouw verantwoordelijkheid en dat betekent ook dat je soms offers moet brengen. Dat heet volwassenheid. Een slow-travel campertocht door midden Frankrijk, misschien is dat wat. Is ook heel mooi daar.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.