Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Mijn dochter

‘Mijn dochter vindt samenspelen lastig’

Als mijn dochter van 7 een-op-een met een vriendinnetje speelt, gaat dat prima; ze kan dan goed samen spelen en overleggen wat te doen. Maar zodra er nog één of meer kinderen bijkomen, gaat dat mis en voelt ze zich altijd tekortgedaan en gaat ze nukkig doen. Alsof ze het moeilijk vindt om aandacht te (ver)delen.

‘Mijn dochter vindt samenspelen lastig’

Hoe help ik haar?

Voor sommige kinderen valt het inderdaad niet mee om te delen. Dat maakt het geen vervelende kinderen, maar ze zijn gewoon nog niet toe aan het delen van aandacht en spullen. Meestal lijden ze daar zelf het meest onder, dus moet je er als moeder inderdaad iets mee.

In mijn ervaring werkt het het beste om dit soort zaken niet op het moment zelf – of vlak erna – te bespreken, maar juist op het moment dat het helemaal niet speelt. Dan kan ze er het best van een afstandje naar kijken, er iets van vinden, het herkennen en er met je dochter over praten.

Kom niet al te snel met beschuldigingen of tips, vraag eerst hoe zij dit soort situaties zelf ervaart en pak de draad daar vervolgens samen op. Ga dus uit van haar beleving, niet van de jouwe.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.