Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Mijn zoontje

‘Mijn zoontje luistert niet’

Mijn zoontje (3) luistert de laatste tijd helemaal niet meer. Als ik zeg: “Je moet luisteren”, zegt hij “Nee, jij moet luisteren”, en dat doet hij dus bij alles. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat hij er nogal schattig uitziet.

‘Mijn zoontje luistert niet’

Als hij dit bij anderen doet, spelen zij daardoor het spelletje mee. Maar het wordt almaar erger en hij wordt steeds opstandiger. Als ik dan uiteindelijk boos word, gaat hij schoppen en slaan. Hoe pak ik dit aan?

Hoe pak ik dit aan?

Dat kinderen van 3 niet luisteren hoort er een beetje bij. Geen bevolkingsgroep in Nederland heeft zo vaak een conflict als jongetjes van 3, ongeveer elke negen minuten!

Ze kunnen namelijk best al veel, maar hun geweten is nog verre van aangezet en dus is het soms een lastige groep, die meestal weinig rekening houdt met de omgeving (jij, in dit geval). Wat hij doet, moet natuurlijk worden begrensd, zonder dat je telkens weer boos wordt, want boosheid betekent al snel niets meer als je het elke negen minuten bent…

Het antwoord is ‘liefdevolle blokkering’. Dat betekent dat je ferm duidelijk maakt dat je niet wilt wat er gebeurt. Houd het kort en bondig, zonder echt boos te worden (maar wel duidelijk!). Zo kan hij langzaamaan leren wat wel en niet de bedoeling is.

Als over één of twee jaar zijn geweten begint te werken, wordt het allemaal een stuk makkelijker.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.