Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn zoon

‘Mijn zoon (8) wil later naar bed. Heeft hij gelijk?’

Mijn zoon van 8 is echt een avondmens. Hij is nooit moe en wil dan ook nooit naar bed. Van mij moet hij om half negen naar boven, dan mag hij nog wat lezen, en dan slapen. Maar als ik zelf om elf uur naar bed ga, ligt hij meestal nog klaarwakker naar het plafond te staren…

Hij wil zelf graag later naar bed, om negen uur of half tien, maar ik vind dat gevoelsmatig echt te laat. Ik zeg altijd: ‘Ook al slaap je niet, je rust toch uit’, maar ondertussen zit ik er wel mee, want ik heb natuurlijk wel met hem te doen. Wie heeft er gelijk?

‘Mijn zoon (8) wil later naar bed. Heeft hij gelijk?’

Het gaat er vooral om hoe wakker hij de volgende morgen is. Als hij dan niet uit zijn bed te krijgen is, heeft hij toch gewoon veel slaap nodig en kun je kijken of hij nog tot vlak voor het slapengaan achter een schermpje zit (dat verstoort de melatonineafgifte namelijk, melatonine is een hormoon dat je nodig hebt om de slaap te vatten), of dat hij te weinig bewogen heeft en dus niet moe genoeg is.

Het belangrijkst voor je kind is een vaste tijd; kinderen met steeds wisselende slaaptijden scoren op leertaken op den duur minder. Maar ja, het komt gewoon voor: kinderen die wat minder slaap nodig hebben. Met een boekje in bed komt de slaap dan meestal uiteindelijk vanzelf wel, al is het niet om half negen.

Maar kijk eerst eens wat je gedurende de dag kunt veranderen, zodat hij ‘s avonds makkelijker in slaap komt.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.