Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn zoon lust niks

‘Mijn zoon lust niks’

Mijn zoon van 8 is een moeilijke eter, en dat is eigenlijk al zo vanaf zijn 6de. Daarvoor at hij redelijk goed, maar nu wil hij bij het ontbijt, de lunch én het avondeten alleen nog maar boterhammen.

Is er een leeftijd waarop deze voorkeur weer kan omslaan? Of moet ik hem dwingen ’s avonds met de pot mee te eten? Ik ben bang dat hij anders niet genoeg groente en vitaminen binnenkrijgt.

‘Mijn zoon lust niks’

Je loopt inmiddels al een beetje achter de feiten aan. Dat is natuurlijk jammer, want eenmaal verloren grond terugwinnen is niet eenvoudig. Toch zul je dat moeten gaan doen. Begin eens met avondmaaltijden van half boterham en half avondeten en bouw de boterhammen langzaam af.

Neem het je zoon verder niet te veel kwalijk, hij heeft de ruimte genomen die jij hem hebt gegeven, zoals de meeste kinderen dat zouden doen. Maak hem wel duidelijk dat je zijn bord niet met ander eten vult om hem te straffen, maar omdat het nu eenmaal bij ouder worden hoort dat je niet alleen maar boterhammen eet.

Beeld pexels.com

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.