Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn man

‘Mijn man wil niet met mij praten over het overlijden van zijn broer’

Je man is net zijn broer verloren maar hij laat zich niet troosten door jou. Onze redactie geeft advies hoe je hem kunt steunen.

‘Mijn man wil niet met mij praten over het overlijden van zijn broer’

Mijn man heeft onlangs zijn broer verloren. Volkomen onverwacht, aan een flinke hersenbloeding. Na de eerste schok, het medeleven van vrienden en het regelen van de drukbezochte crematie, heerst er stilte. Mijn man zegt eigenlijk niets over het verlies. Wel zie ik hem worstelen, maar kapt hij elke poging van mijn kant om over zijn broer te praten af. Moet ik hem met rust laten? Ik wil hem zo graag helpen.

Advies van de redactie

Wat je probeert is communiceren, en dat is moeilijk als iemand dat schijnbaar niet wil. Dan hebben we nog één kanaal tot onze beschikking: meta-communiceren. Je hebt het dan dus niet over het verlies van zijn broer, maar over de manier waarop hij dat onderwerp graag bespreekt. Zeg bijvoorbeeld dat je merkt dat hij je afkapt, maar dat je beschikbaar voor hem bent op het moment dat hij het wil. Vertel ook dat je ziet dat hij verdriet heeft en dat je hoopt dat hij dat met je wil delen als hij daar aan toe is en vertel hem wat je voelt als je hem zo ziet worstelen. Maar zet hem niet dusdanig onder druk dat hij er naast het verwerken van het verlies van zijn broer nog een probleem bij heeft.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.