Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Hoe

‘Hoe zorg ik dat mijn dochter (4) minder jaloers wordt?’

Natuurlijk wil je je kindje alles geven. Maar soms lijkt het wel alsof het nooit genoeg is. Hoe ga je ermee om als je kind extreem jaloers is?

Mijn dochter van 4 is extreem jaloers. Als ze zelf een Barbie krijgt en haar vriendinnetje krijgt er ook een, dan wil ze die van haar vriendin hebben en is ze niet meer blij met die van haarzelf. En zo gaat het eigenlijk met alles. Nieuwe kleren, nieuw speelgoed, snoepjes, noem maar op. Het gras is altijd groener aan de andere kant.In het begin dacht ik dat het een fase was, maar het is nu al een jaar zo en het gaat niet over. Ik ben bang dat het iets is wat bij haar hoort en dat vind ik best moeilijk, want dan gaat ze het in het leven nog lastig krijgen. Hoe help ik haar hiermee om te gaan en zorg ik dat ze wat minder ontevreden wordt?

‘Hoe zorg ik dat mijn dochter (4) minder jaloers wordt?’

Ik weet niet of ze ontevreden is en dit inderdaad de bron is van haar gedrag. Ik denk eerder aan bijvoorbeeld onzekerheid. Op de een of andere manier heeft ze het idee dat ze iets tekortkomt. Of, beter: dat anderen het beter hebben. Verder is het vrij normaal dat een kind van 4 haar eerste impuls nog niet kan onderdrukken, dus daar zou ik me nog niet zo’n zorgen over maken. Maar praat eens met haar over haar gedrag, vanuit een werkelijk willen weten, en niet vanuit de intentie om haar jaloerse gedrag alleen maar te onderdrukken. Dus eerst proberen haar gedrag te snappen, dan wordt het meestal vanzelf ook duidelijk waar je precies op in moet grijpen.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.