Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Depri

‘Ik voel me depri tijdens mijn zwangerschap’

Een zwangerschap is een blije, gelukkige tijd. Althans, dat hoor je altijd. Want voor 1 op de 6 vrouwen overheerst een depressie. Onze redactie geeft advies. 

‘Ik voel me depri tijdens mijn zwangerschap’

Mijn man en ik zijn super happy: we krijgen een kindje! Alleen overheerst bij mij een depri-gevoel. De hele dag – en vooral ’s nachts – denk ik aan wat er allemaal mis kan gaan en zit ik het liefst thuis, met mijn man de hele dag dicht bij me…

Ik voel me schuldig, want moet ik niet vooral blij zijn en genieten van mijn zwangerschap? Alles gaat goed: ik heb geen reden om me zorgen te maken. Maar ik kan het niet helpen, die zware deken blijf ik voelen. Hoe ga ik hier het beste mee om? En is er iets aan te doen?

Advies van de redactie:

Het zal je misschien verbazen, maar ongeveer één op de zes vrouwen voelt zich tijdens de zwangerschap somber. En daar heerst natuurlijk een taboe op, omdat iedereen zo blij voor je is en jij zelf bent dat natuurlijk ook (lees de eerste zin van je brief).

Dat eigenlijk best veel vrouwen dit hebben laat je probleem niet verdwijnen, maar het idee dat je niet de enige bent die hiermee worstelt, stelt je misschien wat gerust.
Ik raad je aan je licht eens op te steken bij een POP-poli. POP is de afkorting van Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde).

Op de POP-poli zitten allerlei deskundigen voor je klaar (o.a. een gynaecoloog, een psychiater, een psycholoog en een kinderarts) om te kijken wat jij nodig hebt om je zwangerschap goed te begeleiden. Schroom niet om hulp te vragen, want daar zijn ze voor.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.