Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
De babynamen voor 2021

De babynamen voor 2021!

Korte en stoere namen blijven populair. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste namen. Toch zijn er wel een paar nieuwe trends. Dit worden de babynamen van 2021!

Hollandse namen

Bij jongens en meisjesnamen zijn Hollandse namen erg populair. Denk bijvoorbeeld aan Jan en Mees. Veel ouders vinden het prettig dat babynamen goed uitgesproken worden en dat er geen verwarring kan ontstaan over de spelling. Bij echte Hollandse namen zal dit geen probleem zijn.

Internationale namen

Toch worden Internationale namen ook steeds populairder. Italiaanse namen, maar ook namen uit de popcultuur, zoals Otis. Mogelijk is dit een teken dat de Hollandse namen hun plek in de lijst over een tijdje moeten delen.

Korte en stoere babynamen

Zowel voor jongens als meisjes zijn de meest populaire namen niet langer dan twee lettergrepen. Ook afkortingen van langere namen blijven in 2021 erg geliefd.

Langere namen die eerder nog erg populair waren, zoals Olivia, gaan vermoedelijk uit de top 10 verdwijnen. Wil je jouw kindje een originele naam geven? Ga dan voor een naam met minimaal drie lettergrepen.

Unisex babynamen

Steeds vaker zijn unisexnamen in trek. Dit past ook goed bij de stoere trend. Veel unisexnamen zijn namelijk kort en krachtig. Hierbij kun je denken aan namen als Sam, Luca en Jamie.

Friese invloeden

Meisjesnamen met Friese invloeden worden ook steeds meer een trend. Namen als Jildou, Doutzen en Fardau kunnen komend jaar beste wat vaker voorkomen.

Bij de jongens kun je denken aan namen als Douwe en Jurre, die jaarlijks ook al een plek in de top 100 vinden.

De babynamen voor 2021!

Top 10 jongensnamen 2021

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Top 10 meisjesnamen 2021

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Tekst webredactie | Beeld Pexels.com

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.