Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn dochter

‘Mijn dochter is bang voor honden’

Mijn dochter (4) is bang voor honden. En omdat veel mensen hun hond uitlaten in het park bij ons in de buurt, wil zij daar eigenlijk niet meer naartoe. Het is nu al zover dat zij ‘s avonds voor het naar bed gaan al informeert of ik de volgende dag van plan ben met haar te gaan wandelen.

‘Mijn dochter is bang voor honden’

Tip van de redactie

Allereerst is het van belang dat je er zelf niet gespannen over doet, omdat je dochter al erg alert is op spanningen rond het thema ‘hond’.

Wat je kunt proberen is wat in de gedragstherapie wel systematische desensitisatie wordt genoemd. Dat betekent in dit geval dat je je dochter blootstelt aan steeds een beetje meer ‘hond’. Je begint bijvoorbeeld met een plaatje, dan een verhaaltje, dan op afstand naar hondjes kijken (veel kinderen smelten bij puppy’s, dus als je er daar een van in je omgeving hebt zou dat wellicht een mooi bezoekje zijn) en zo breng je haar steeds meer in contact met datgene waar ze bang voor is.

Omdat het gewenningsproces stapje voor stapje gaat, raakt ze als het goed is steeds minder van slag van dingen die met honden te maken hebben. Daar leid je haar op deze manier langzaam naartoe.

Dit artikel komt uit een eerdere Fabulous Mama. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.