Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Koppel loopt samen hard

Brieven aan Steven Pont: ‘Ik wil graag dat mijn vrouw wat afvalt’

Beste Steven,

Mijn vrouw is erg aangekomen na twee zwangerschappen en het lijkt haar maar weinig te deren. Ze sport niet meer en ’s avonds komt de zak chips tevoorschijn.

Ik snap natuurlijk dat het lichaam verandert door een zwangerschap, maar ik had gehoopt dat ze daarna wel weer in shape zou willen komen. Dat is niet zo.

Hoe vertel ik haar subtiel dat ik graag zou willen dat ze wat meer haar best op het afvallen? Zonder over te komen als een hork?

Antwoord Steven Pont

Tja, dat is een lastige, omdat als je je vrouw opzadelt met het idee dat je haar niet meer aantrekkelijk vindt, je misschien meer overhoophaalt dan je lief is.

Dus ik zou zeggen: doe mee. Stel haar voor om een wat gezondere leefstijl te hanteren, meer bewegen, bijvoorbeeld, maar vooral gezonder eten.

Met name dat laatste is belangrijk (om de calorieën van een Big Mac met frites te verbranden, moet je bijvoorbeeld al bijna twee uur baantjes trekken in je plaatselijke zwembad. Met gezonder eten regel je je gewicht dus vooral vooraf, met veel bewegen achteraf).

En als voorbeeld voor jullie kinderen is het natuurlijk ook niet verkeerd om een gezond bestaan een beetje voor te leven.

Steven Pont (52) is ontwikkelingspsycholoog en relatie-/gezinstherapeut. Met zijn vriendin Mick heeft hij twee zoons, Finn (12) en Rogi (11).

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.