Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Als

‘Als mijn dochter haar zin niet krijgt, wordt ze woedend’

Je kind wordt woedend als het even niet loopt zoals hij wil. De redactie geeft advies hoe je dit gedrag kunt stoppen.

‘Als mijn dochter haar zin niet krijgt, wordt ze woedend’

Mijn dochter (5) is nogal explosief. Als het even niet loopt zoals zij het in haar hoofd heeft, is het hommeles. Dit gebeurt minstens vier keer op een dag en ik word er eerlijk gezegd een beetje moe van. Ze blijft dwingen en als ik het afkap wordt ze woedend. Het is daardoor al een tijdje niet zo gezellig thuis. Hoe zorg ik dat dit stopt en het weer leuk wordt?

Advies van de redactie

Allereerst moet je naar je eigen gedrag kijken. Is het wellicht zo dat je haar toch ergens af en toe beloont voor haar gedrag, al is het maar één op de tien keer? Kinderen van vijf zijn nog redelijk gewetenloos en doen vaak wat hun impuls ze ingeeft. Als jij tussen haarzelf en datgene wat ze wil in staat, heeft ze weinig scrupules om los te gaan. Al werkt het maar af en toe, dat is voor een kind van vijf voldoende om het vaak te proberen. Kijk dus vooral naar je eigen gedrag, het enige waar je werkelijk invloed op hebt. Analyseer of je te streng of te toegeeflijk bent, want daar zitten echt de grootste mogelijkheden tot verandering.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.