Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
5 tips voor een perfecte lopende mamadag

5 tips voor een perfecte lopende mamadag

Natuurlijk houden we zielsveel van onze kinderen en zijn we super dankbaar dat we mama of papa mogen zijn. Toch kunnen die mama- en papadagen soms tergend langzaam gaan, vooral met een baby. Want: hoe entertain je een 0-jarige? Eva wist uiteindelijk de juiste formule te vinden.

1. Zwem je suf

Mijn nummer één activiteit met baby: zwemmen. Dat is een van de weinige dingen die ze al kunnen vanaf zo’n acht weken. Nou, niet zelf zwemmen natuurlijk, maar dan kun je met ze naar het zwembad gaan. Mijn dochter vond het heerlijk en ik ook. Lekker samen in het warme water dobberen, nog even in het bubbelbad, en dan mocht ik een cappuccino en zij zo’n leeg ijshoorntje om op te sabbelen. BAM: maar liefst twee uur tijd gedood. Je kunt natuurlijk ook zo’n babyzwemklasje doen. Dat was niks voor mij, want ik werd gestrest van een vast tijdstip waarop ik ergens moest zijn met een baby die nog honderd hazenslaapjes per dag deed, maar misschien vind jij het wel leuk.

2. De paden op, de lanen in

Niks breekt de dag zo lekker als een flinke wandeling of fietstocht. Wat was ik blij met mijn heerlijk soepel rijdende Bugaboo. Vele kilometers heb ik ermee afgelegd. De meeste baby’s zijn hartstikke tevreden in de kinderwagen. Begint de jouwe opeens te dreinen in
de wagen en is ie rond de zes maanden oud? Dan is het misschien tijd om de wiegbak te vervangen voor de versie waarin je kind wat meer rechtop zit. Kan hij lekker om zich heen kijken.

3. Negeer het huishouden

Die mama- en papadagen worden alleen maar vervelender als je jezelf ook nog van alles gaat opleggen qua huishouden. Dus give yourself a break. Of doe klusjes die juist heel goed combineren met de baby-tevreden-houden. Mijn dochter vermaakte zich uitstekend op het grote bed terwijl ik er de was sorteerde. Dat sorteren ging weliswaar tien keer zo langzaam doordat mijn baby elke sok en elke onderbroek uitgebreid oraal moest bestuderen. Maar dat iets traag gaat dat maakt niet uit, want je wilt juist de tijd doorkomen.

4. Slaaptje = me-time

Slaapt de baby? Dan mag jij relaxen. Dus nee, niet werken. En nee, niet de vaatwasser inruimen. Ga zelf slapen.

5. Vriendinnen met baby’s

Ik had ze niet, en ik miste ze enorm. Niets fijner dan lotgenoten als je een baby hebt. Dan heb je tenminste vriendinnen die ook weleens thuis zijn overdag, die snappen dat je bij de zandbak wilt afspreken en die ook over slaap- en eetschema’s willen praten. En als je kind iets groter is, kan hij spelen met de kinderen van je vriendinnen. Gelukkig vond ik uiteindelijk lotgenoten via het kinderdagverblijf van mijn dochter. Gingen we op onze mamadagen naar het tuincentrum, omdat daar een mini-ballenbak was met een café waar we koffie konden drinken. Daar krijg je je hippe kinderloze vriendin natuurlijk met geen tien paarden heen (en die wil je trouwens helemaal niet zien met baby erbij, want
die is voor cocktails zonder zorgen op een zaterdagavond).

Tekst Eva Munnik | Beeld Pexels.com

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.