Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Cape cod

Op naar Massachussetts, relaxen in Cape Cod.

Het schiereiland Cape Cod aan de kust van Massachusetts in de Verenigde Staten heeft verrassend veel verschillende facetten. Elke plaats op deze kaap biedt iets unieks op het gebied van natuurlijke schoonheid, geschiedenis, kunst en amusement. Een heerlijke bestemming om met het hele gezin te bezoeken want je vind er voor ieder wat wils.

Relaxen in Cape Cod

Cape Cod kreeg zijn naam in het begin van de 17e eeuw van de Europeanen. Cod betekent namelijk kabeljauw, die net als bij Newfoundland in overdaad te vinden was in de wateren voor de kust. Het duurde dan ook niet lang voordat zich hier vissers begonnen te vestigen, die genoeg kregen van de jaarlijkse barre overtocht van de grote vissersvloten uit Europa. Tegenwoordig wordt er nog steeds commercieel gevist, maar vanwege overbevissing wordt de visstand nauwgezet in de gaten gehouden. En dat maakt toerisme hier nu de belangrijkste bron van inkomsten, met name vanwege de uitgestrekte zandstranden, de unieke kustnatuur en de karakteristiek ruige aantrekkingskracht van New England.

Cape Cod biedt meer dan 1.280 kilometer kustlijn en wordt grofweg onderverdeeld in vijf regio’s: Upper Cape, Mid Cape, Lower Cape, Outer Cape en de eilanden.

Upper Cape

Deze regio is de toegangspoort tot Cape Cod en omvat de stadjes Falmouth, Mashpee, Sandwich en Bourne, evenals de twee spoor- en verkeersbruggen over het Cape Cod Canal, het kanaal dat het schiereiland feitelijk een eiland maakt. De Upper Cape bevindt zich dicht bij de historische nederzetting Plymouth en ligt op 88 kilometer van het centrum van Boston.

 

Lees het hele reisverhaal Fabulous Mama 3-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.