Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Win een plekje voor The Pregnancy Wisdom Retreat in Italië

The Pregnancy Wisdom Retreat in Italië!

Haydi Moustafa (33) is moeder van een zoontje (2) en een sterrenkindje. Organiseert na haar verlies een bijzonder retreat, speciaal voor zwangere vrouwen.  Volg haar via @haydimous

Mijn perfecte zwangerschap en dramatische kraamtijd

Het was een mooie periode, ik voelde mij fantastisch en ik heb mezelf grondig voorbereid op mijn eerste bevalling. De geboorte van mijn zoon was precies zoals ik het me had voorgesteld. Op een avond toen ik rond half 12 in bed lag kreeg ik drang om te gaan plassen. Ik stond op en voelde een enorme warme golf water langs mijn benen stromen. Met mijn armen tussen mijn benen rende ik naar het toilet, checkte op vlokken en riep mijn man. Met een glimlach zei ik “de baby komt eraan”.

De bevalling was een droom die uitkwam. Thuis, met alleen mijn man en verloskundige aanwezig. Hands-off en in een enorm serene setting heb ik mijn zoon in het water ter wereld gebracht. Na zijn geboorte bleef ik nog een tijdje in bad.

Wat ik toen nog niet wist, is dat ik heel veel bloed verloor. De bevalling eindigde met een extreme fluxus en de dagen die volgden werden steeds donkerder. Ik sliep dagenlang niet, oude trauma’s kwamen naar boven, ik voelde me extreem depressief, mijn bedrijf zat in de problemen, werd erg ziek door een dubbele borstontsteking en kon niet doorgaan met borstvoeding geven, wat ik zo graag wilde. Ik heb me in mijn hele leven nog nooit zo hulpeloos en verloren gevoeld. Door zelfzorg, liefde en vooral acceptatie en overgave begon het beter te gaan, maar ik was er nog niet.

Gedurende de maanden na zijn geboorte realiseerde ik me hoe groot deze initiatie naar het moederschap is. Hoe het je uit je grootste kracht kan halen of er juist in kan zetten. Hoe belangrijk het is voor het collectief en de juiste balans in de wereld, dat de bevalling empowering is. Hoe ontzettend weinig aandacht er eigenlijk is voor deze enorme transformatie en belangrijke initiatie in het leven van een barende moeder.

Win een plekje voor The Pregnancy Wisdom Retreat in Italië!

 

Oops, na 5 maanden per ongeluk opnieuw zwanger

Ik begon langzaam sterker te worden, maar toen werd ik per ongeluk opnieuw zwanger. Ik was in shock. Ik was helemaal niet klaar om nog een baby dragen, baren en vooral verzorgen. Mijn man en ik besloten alles te accepteren wat op ons pad kwam. Deze zwangerschap was anders. Ik voelde me niet goed, stopte onmiddellijk met werken en voelde de drang om bij andere zwangere vrouwen te zijn, me te concentreren op alles wat ik eerder heb geleerd. Het spirituele en energetische deel van de geboorte en het moederschap. Ik kon geen plek vinden met alles waar ik naar verlangde, dus in een fractie van een seconde besloot ik dat ik het zou creëren. Ik voelde meteen dat dit het werk van mijn zoon was.

De zwangerschap was zwaar. Een aantal dagen voor mijn verjaardag kreeg ik plotseling weeën. Mijn verloskundige kwam langs en bereidde mij voor op het ergste. Mijn zoon zou geboren worden en overlijden. Gezien de termijn waar ik in zat zou er niets kunnen worden gedaan. Ik brak in tranen uit en het begon toen al het verlies van mijn baby te verwerken. De bevalling zette echter niet door en in de dagen erna bleek dat het ziekenhuis toch nog mogelijkheden te zien om de bevalling te stoppen. Ondanks dat ik de zorg enorm heb gewaardeerd en echt geloof dat de verleners vanuit liefde hun werk doen, waren de momenten in het ziekenhuis voor mij gevoel nog erger dan het verlies zelf. Ik ging van acceptatie en verdriet naar hoop dat het wellicht toch nog goed zou komen. Terwijl ik daar lag had ik direct een diep weten dat ook dit de bedoeling was. Dat ik dit moest meemaken om mij te kunnen realiseren dat ik mag bijdragen aan de bouw van iets nieuws. Wonder boven wonder ging ik naar huis met het bericht dat alles oké was en er geen ontsluiting te bekennen was.

Uiteindelijk werd mijn zoontje geboren met 20 weken, op mijn eigen verjaardag. Een tijdje bleef hij vechten om in mijn armen in leven te blijven, maar na een paar uur voelde ik zijn ziel zijn lichaam verlaten. Tijdens het proces dat volgde, was ik buitengewoon kalm en krachtig. Alles wat ik had geleerd en beoefend heeft mij enorm geholpen om dit verlies volledig te accepteren, te voelen waarom dit is gebeurd en wat ik van deze gebeurtenis zou kunnen leren. Ik bleef tijdens dit proces tekenen van het universum ontvangen die me enorm hebben geholpen om me aan de acceptatie over te geven. Om er een te noemen, een zwarte vogel vloog mijn huis binnen en cirkelde boven mijn hoofd, slechts 2 uur voordat hij werd geboren. De spirituele betekenis van een zwarte vogel is “de boodschapper van de dood”.

Mijn zoontje werd geboren met 20 weken en werd mijn grootste bron van inspiratie. Dankzij hem is de eerste Pregnancy Wisdom Retreat gecreëerd.

De berichten en aanwijzingen van mijn zoon waren duidelijk en ik volg ze in vol vertrouwen.

Maanden na zijn verlies heb ik een van de projecten hervat die hij me heeft laten opzetten, The Pregnancy Wisdom Retreat. Ik creëer nu vanuit een plaats van overgave en eerlijk gezegd gebeurt er magie vanuit daar. De retreat, speciaal voor zwangere vrouwen, vindt plaats van 3-7 juli 2023 in Mandali Retreat Centre, Italië.

Een retreat zoals ik hem zelf niet heb kunnen vinden en elke zwangere vrouw gun.

Win een plekje voor The Pregnancy Wisdom Retreat in Italië!

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor het retreat.
Meer informatie en mogelijkheid om te boeken vind je hier.

Liefs, Haydi

 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.