Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderkamers

Zo zorg je voor de leukste inrichting van de kinderkamers

Het inrichten van de kinderkamers; het blijft een lastige. Kies je voor een speels design waar je kinderen nu helemaal blij van worden of ga je liever voor een duurzame inrichting waar ze nog jaren mee voort kunnen? En voor wat voor kleuren kies je? Wil je je kids graag genderneutraal opvoeden en dit doorvoeren in het interieur of kan je dat woord niet meer aanhoren en wil je gewoon een roze meisjeskamer? Hoe je het ook doet, er zijn een paar dingen die je zeker niet mag vergeten. We geven graag wat tips ter inspiratie!

Leuke lampen en nachtlampjes

Kinderen spelen graag in hun kamer, ook tijdens de grauwe dagen. Het is belangrijk dat je hier praktische, maar ook leuke verlichting installeert. Dus denk nu even niet aan inbouwspotjes, maar juist aan speelse lampenkappen met ledverlichting. Kinderen gooien nog wel eens wat om, dus ga niet voor de duurste items. Je kunt goedkoop je led-lampen kopen, zodat het geen mega investering kost om deze te vervangen als ze kapotgaan. Kijk ook even voor een duurzaam nachtlampje, zodat ze niet bang in het donker zijn en rustig gaan slapen elke avond!

Kies voor speels

Als je het liefst een speelse inrichting wilt voor je kids en een kamer wilt creëren waar ze écht kind kunnen zijn, hebben we wel wat tips voor je. Kies bijvoorbeeld voor één accentmuur met een gaaf behangprint met tekenfiguren of dieren. De rest van de muren kun je dan in neutrale kleuren verven. Als ze dan te oud worden voor de behangprint, hoef je enkel die ene muur aan te passen. Hetzelfde geldt voor de decoratie in deze kamer. Kies vooral voor items die je zo kunt vervangen en welke niet een halve verbouwing kosten om te veranderen. Scheelt een hoop gedoe!

Zorg voor opbergruimte

Natuurlijk moet je kind lekker kind kunnen zijn, maar moeten ze ook leren hun eigen troep weer op te ruimen. Je kunt dit gemakkelijk doen door een grote kist in de kinderkamer te zetten waar hun speelgoed in opgeborgen kan worden. Leer ze dat ze elke dag, voor het slapengaan, al hun speelgoed weer in deze kist hebben teruggelegd. Zo houd je de boel netjes en zorg je er direct voor dat je niet elke dag struikelt over legoblokjes en poppen!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.