Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
8 tips

Zelfvertrouwen en zelfliefde

Jezelf verzorgen vind ik een belangrijk thema in ons samengestelde gezin. Ik ben opgegroeid in een huis vol meiden, waar dit altijd een thema was. Alle vier hebben we onze eigen stijl qua make-up, verzorging en kleding.

Vanaf mijn zestiende mocht ik pas make-up dragen. Dat was de afspraak voor mijn oudere zussen geweest en wilden mijn ouders ook bij mij aanhouden. Nu hield ik mij hier niet altijd aan en deed ik op weg naar school stiekem een beetje make-up op. De ene zus ging voor ingetogen, de andere voor een extremere look en mijn derde zus en ik wisselden het lekker af. Uiteraard waren mijn make-up- en kledingstijl op die van mijn zussen geïnspireerd, want dat is hoe je dat als jongste van het stel nu eenmaal doet.

Ik heb het altijd heerlijk gevonden om te tutten. Met make-up, mijn nagels en kleding kan ik mijzelf uitdrukken, autonomie vinden. Ik ontleende er – voor namelijk vroeger – een vorm van zelfvertrouwen aan. Er zijn weinig momenten waarop ik zonder make-up op de deur uitloop. Sterker nog, ik voel mij er helemaal niet zo comfortabel bij. Toen ik een dochter kreeg, werd dit een belangrijk onderwerp voor mij. Wat geef ik haar mee wanneer zij haar moeder altijd met make-up op de deur uit ziet lopen? Hoe kan ik haar leren dat ze mooi genoeg is van zichzelf, als ik mij altijd ‘mooier’ maak met make- up?

Grenzen Serena van Mil (36) is gezinscoach, columnist en oprichter van het platform Van Single tot Bonusmama. Ze is bonusmama van Dymar (12) en mama van Charlie-Fay (3). Zij en haar verloofde leven als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West.

 

 

 

Lees het hele verhaal in de nieuwste editie van Fabulous Mama 2-2022. Deze bestel je hier!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.