Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Upgrade je badkamer in 5 simpele stappen

Je badkamer is de plek waar je helemaal tot rust wil komen. Het is de plek waar je alle zorgen van de dag van je af kan spoelen of juist fris en wakker van start kan gaan. Daarom is het fijn als de badkamer een prettige omgeving voor je is. Een mini-spa waar je even kan bijkomen, al is het maar voor vijf minuutjes. Met deze vijf simpele tips geef jij je badkamer een flinke upgrade.

1. De juiste tegels

Zeg eens eerlijk: hoe vaak poets je alle tegels in je badkamer grondig? Waarschijnlijk niet zo vaak als eigenlijk nodig is. Het is daarom slim om tegels te kiezen die heel eenvoudig schoon te maken zijn. Bovendien is nieuw tegelwerk een eenvoudige manier om je badpaleisje een geheel nieuwe look te geven.

2. Opgeruimd staat netjes

Bij veel mensen is het badkamerkastje een allegaartje van tandpasta, haarspeldjes en halflege tubes mascara. Laat je innerlijke Marie Kondo eens los en ruim genadeloos op. Het helpt om je spullen op categorie te sorteren en elk een eigen mandje te geven. Dit staat niet alleen mooier, maar het bespaart je ook veel tijd ‘s ochtends vroeg. Nooit meer die ene lippenstift kwijt, jij pakt hem voortaan met je ogen dicht uit de kast.

3. Zachte handdoeken

Het fijnste aan slapen in een hotel is de eindeloze stroom zachte, schone handdoeken. Wist je dat deze handdoeken ook gewoon te koop zijn in de wat luxere woonwinkels? Trakteer jezelf op een stapeltje écht zachte, grote handdoeken. Je stapt veel lekkerder onder de douche vandaan als je jezelf in zo’n groot douchelaken kan wikkelen, geloof ons maar.

4. Vervang je douchekop

Een nieuwe douchekop kan ontzettend veel verschil maken voor je douche-ervaring. Zoek eens rond op internet naar een douchekop die je waterdruk versterkt en het water zuivert. Zo krijg je tijdens het douchen direct een zachte massage. Bovendien duurt het uitspoelen van je shampoo dan ineens nog maar half zo lang.

5. Gooi je sponzen weg

Heb jij zo’n lekkere grote spons om mee te scrubben? Gooi hem in de prullenbak. Uit onderzoek blijkt dat sponzen behoren tot de smerigste dingen op aarde. Omdat ze zo absorberend zijn, nemen ze ook alle bacteriën en viezigheid op. En dat smeer jij dan vervolgens weer op je lijf. Bah! Je kan beter een scrubhandschoen nemen en droog scrubben voor je gaat douchen. Zo hoef je niet bang te zijn voor vervelende infecties en kan je weer lekker van je douchebeurt genieten.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.