Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn huis

Mijn huis: binnenkijken bij…

Hoewel Marrit (31) en Jelmer (31) niet per se op zoek waren naar een klushuis, werden ze vlak bij het centrum van Leeuwarden toch stapelverliefd op een jarendertigwoning – die compleet verwaarloosd was. Nu, zes jaar later, wonen ze er samen met hun dochter Mia (4) en is hun tweede kindje op komst.

Mijn huis: binnenkijken bij…

Jelmer en Marrit kennen elkaar uit de muziekwereld. Op hun zestiende zaten ze samen in een bandje en een paar jaar later kregen ze een relatie. Inmiddels zijn ze al elf jaar samen, waarvan zes jaar getrouwd. Na in drie verschillende huizen te hebben samengewoond, gingen ze op zoek naar een ruimer huis in een fijne buurt van Leeuwarden.

“We wilden graag een jarendertighuis, maar toen we deze woning voor het eerst zagen schrokken we ons kapot en wilden we eigenlijk het liefst hard wegrennen! Er was zo veel achterstallig onderhoud, de woning was jarenlang verwaarloosd, maar uiteindelijk hebben we ons gericht op wat het zou kunnen worden en zijn we ervoor gegaan.” Een uitgebreide verbouwing volgde, waarbij Jelmer en Marrit alles zelf hebben aangepakt: van vloeren leggen, behangen en verven tot isoleren en een nieuwe keuken installeren. Élke centimeter hebben ze zelf opgeknapt. Na zes jaar klussen is het huis nog niet helemaal klaar. “Als je alles zelf doet duurt het natuurlijk langer, maar we genieten wel elke dag van het resultaat van ons harde werken. Wat nu nog op de planning staat is de verbouwing van een kamer boven en de badkamer. Verder zijn er nog wat kleinere wensen, maar de bijkeuken hebben we bijvoorbeeld net afgerond. Dat was een groot project, en zo fijn om af te kunnen vinken van onze to-do lijst!”

WERK & PASSIE

Het verbouwen en klussen doen Jelmer en Marrit vooral in de weekenden. Doordeweeks zijn ze naast de zorg voor hun dochter Mia, ook druk met hun werk. Jelmer werkt als gezinstherapeut en is daarnaast professioneel muzikant in verschillende bands. Marrit werkt als freelance fotograaf en heeft daarnaast een succesvol interieurblog. “Ik fotografeer sinds mijn vijftiende. Het begon ooit als hobby en nu werk ik al jaren professioneel. Ik doe veel newborn-, zwangerschaps- en gezinsshoots en fotografeer ook bruiloften. Verder lever ik voor bedrijven content aan voor hun social media. Ook geef ik lezingen over het gebruik van social media. Die combinatie is hartstikke leuk, ik hou van de afwisseling in mijn werk.” Voor Marrit liggen werk en passie heel dicht bij elkaar. Als ze ergens enthousiast over is aarzelt ze niet, maar gaat ervoor. Zo kwam het dat ze zeven jaar geleden op een regenachtige zondagmiddag een interieurblog begon. “Ik bedacht dat mijn liefde voor interieur wel een platform kon gebruiken, dus ik nam een impulsief besluit. Mijn blog is in de jaren daarna uitgegroeid tot iets waar ik mijn werk van heb kunnen maken. Ik werk nu samen met interieurmerken en ik geef mensen interieurinspiratie via mijn blog, maar ook in de vorm van interieur- en kleuradvies bij mensen thuis. Dat is zo leuk om te doen.”

Fotografie Henny van Belkom | Tekst Javotte Gustafsson

 

Lees meer in de nieuwste Fabulous Mama 4-2021. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.