Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

5 eyecatchers om je interieur compleet te maken

Ken je dat gevoel, dat je een showroom in een woonwinkel binnenloopt en de ruimte er helemaal perfect uitziet? Ook bij jou thuis kan je dit realiseren en dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met een paar goede eyecatchers ziet jouw huis eruit alsof het door een professionele stylist is gecreëerd! Dit zijn de musthaves voor in je woonkamer:

Het tv-meubel

Ook als hij niet aanstaat, trekt je blik vaak automatisch naar de tv. Dat komt omdat de meeste mensen hun meubels zo positioneren dat ze makkelijk televisie kunnen kijken. Hierdoor wordt je televisiehoek automatisch de blikvanger van je woonkamer. Een goed tv-meubel is dus zeker geen overbodige luxe. Tip: kies voor een tv meubel met opbergruimte, zodat je alle losse dvd’s, hdmi-kabels en afstandsbedieningen uit het zicht kan opruimen.

De bank

Je bank is waarschijnlijk een van de grootste meubelstukken in je huis. Hij moet dus niet alleen comfortabel zitten (en liggen), maar hij moet er ook een beetje stylish uitzien. Gelukkig hoef je niet meteen je spaarrekening leeg te trekken voor een nieuwe designbank. Met een paar gezellige kleedjes en kussens kom je al een heel eind.

De gordijnen

Je gordijnen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een make-over voor je huis plant. Toch hebben deze een enorme invloed op het uiterlijk en de sfeer van je woonruimte. Over het algemeen geldt de stelregel: hoe donkerder het gordijn, hoe kleiner de ruimte lijkt. En andersom: hoe lichter het gordijn, hoe groter. Dit geldt niet alleen voor de kleur van de stof, maar ook voor de dikte. Dikke, zonwerende gordijnen komen donkerder over dan dunne raambekleding. Tip: hang eens een laken of handdoek in die kleur over je huidige gordijnroede. Dan krijg je een idee hoe het staat en of het bij de rest van je interieur past.

De muren

De kleuren op je muur lijken vooral op de achtergrond aanwezig, maar kunnen veel doen voor de look van je huis. Een nieuwe kleur op de muur geeft je huis een frisse, nieuwe uitstraling. Een likje verf kan je kamer zelfs veel groter doen lijken. Tip: wil je een snelle verandering aanbrengen, verf dan eens je raamkozijnen. Dit is aanzienlijk minder werk dan de hele muur, en heeft toch een groot effect.

De accessoires

Misschien denk je dat je voor een mooi interieur veel geld uit moet geven en flink moet klussen. Maar met een paar goede accessoires kom je al een heel eind. Een paar mooie, groene planten, wat fotolijstjes aan de muur of een collage van de leukste tekeningen van je kind. Hiermee geef je jouw huis een persoonlijke touch en creëer je een ereplaats voor jullie mooiste herinneringen. Meer heb je niet nodig om je helemaal thuis te voelen.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.