Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Meisjes en jongen in woonboot

Binnenkijken bij…Tamara en Rogier: ‘Wonen op een woonboot is heel anders’

Tamara en Rogier: ‘Wonen op een woonboot is heel anders’

De plek en het oppervlak, zowel buiten als binnen, maakten dat Tamara en haar man Rogier er als havikken opdoken toen ze hoorden dat er een woonboot vrijkwam. Nu vieren ze er de zomer, samen met Suzy (9), Mick (7) en Faye (5).

Smileyposter

Smileyposter
“Ik ben in mijn leven ontzettend vaak verhuisd, maar al sinds ik een heel klein meisje ben, hangt de smileyposter ergens in mijn huis. Ooit was hij felgeel…”

Trouwcadeau

Trouwcadeau piano
“De piano is een trouwcadeau van mijn moeder. Elke keer als we verhuizen, krijgt ie een andere kleur. Hij is ook al, oranje, zwart en groen geweest. Een vriend met een meubelmakerij (houtwerk.nl) maakte de vakkenkast en het idee om de boeken op kleur te zetten, kwam van een vriendin.”

Gluren bij de buren

“In de stad zie je niet zo veel sterren, maar de kinderen vinden het ook leuk om door de telescoop naar vogels te kijken of naar de buren te loeren.”
telescoop

Lekker buiten

“In de zomer rennen hier vaak zeven of acht kinderen rond die zo van het terras af de gracht in plonsen. We zitten aan een doodlopend stuk water, dus er komt geen ander verkeer. Zwemmen, suppen en in rubberbootjes varen: het kan allemaal zorgeloos. En afgelopen winter stapten we zo van de boot het ijs op.”
Buiten

[td_smart_list_end]

Gezin Tamara en Rogier“Jarenlang hebben we hier om de hoek gewoond, driehoog, in een heel klein huisje. Er kwamen steeds meer kinderen bij, dus we groeiden er volledig uit. Toen we een mooi groot huis vonden middenin het centrum, was de beslissing daarom snel genomen. Maar onze kinderen konden daar niet buitenspelen en dat begonnen we toch wel te missen.

Tegen vrienden die hier een woonboot hebben, hadden we altijd gezegd: ‘Als er ooit iets vrijkomt, geef ons een seintje.’ We waren aan de buurt verknocht en er scharrelden hier altijd kippen en een haan in de voortuinen, dat vond ik zo leuk. Toen het seintje kwam dat een oude dame zou weggaan, hebben we die dag nog een briefje in haar bus gestopt.”

Het is niet zo dat we droomden van wonen op het water, onze keuze voor deze boot is puur gebaseerd op de ligging en het voor Amsterdamse begrippen ruime oppervlak, zowel binnen (150 m2) als buiten (een voortuin van 80 m2 en nog een ruim terras aan het water, aan de achterkant). Inmiddels zijn we wel echt ‘watermensen’ geworden. Het is heel anders wonen. Je bent je veel meer bewust van de elementen.”

Dit artikel komt uit een eedere Fabulous Mama.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.