Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Binnenkijken bij Rowena en Jurriaan

Ze hebben slechts 85 vierkante meter, maar Rowena (35), Juriaan (41) en hun vier kinderen Phemie, Kirsi, Zaelon en Yvin hebben er een oergezellig Bredaas familiehuis van gemaakt. Een huis dat bovendien prima dienstdoet als kantoor en atelier voor Rowena’s werk als interieurstylist. “Het ziet er hier elke week anders uit.”

“Het begon allemaal ruim twaalf jaar geleden,” vertelt Rowena. “Ik werkte al een aantal jaar in de detailhandel toen ik zwanger werd. Mijn contract werd niet verlengd en zo stond ik met mijn dikke buik ineens op straat. Achteraf gezien was dat niet erg, want mijn man en ik hadden al besloten dat ik thuis zou blijven voor ons kind. Nee, geen haar op mijn hoofd die eraan dacht onze baby naar de kinderopvang te brengen.

Maar hoewel het een bewuste keuze was geweest om thuis te blijven, begon het een half jaar na de geboorte van Phemie te kriebelen: ik wilde weer wat doen. Ik werkte al vanaf mijn zestiende in de detail- en groothandel, want ik was geen type dat in de schoolbanken stil kon zitten. Lekker bezig zijn en dan met name creatief en met mijn handen, dat is wat ik het liefste doe. Ik ben gaan werken als verkoopster en daarbij ben ik gaan etaleren. Dat vond ik het allerleukste. En omdat ik altijd al voor mezelf bezig was met meubels opknappen, besloot ik een webwinkel antiek en brocante te beginnen. Die liep heel goed en kon ik prima combineren met de zorg voor onze dochter. Maar al snel daarna werd onze tweede dochter Kirsi geboren en kwam er steeds minder van het opknappen en inkopen. Toch bleef ik ermee doorgaan, want ik wilde bezig blijven en mezelf blijven ontwikkelen.”

Na acht jaar een webwinkel te hebben gerund was het tijd voor iets anders. Rowena besloot een blog over interieur te beginnen (houseproud-blog.nl) en startte met haar Instagram account (rohouseproud). “Ik was benieuwd of het zou aanslaan, wilde eens kijken of mensen überhaupt geïnteresseerd zouden zijn in mijn plaatjes en verhalen.” Dat waren ze: binnen een half jaar had ze 22 duizend volgers, die al haar posts met interieurinspiratie op de voet volgden.

Alle ideeën en creativiteit die Rowena in zich heeft kan ze inmiddels ook kwijt in haar werk als interieurstylist. Dit werk, ontstaan vanuit een passie, leverde al snel leuke opdrachten op van grote en kleine bedrijven, particulieren en webshops. De uren waarin de kinderen naar school zijn besteedt Rowena aan haar werk. Dat doet ze soms letterlijk aan de keukentafel. “Dat is ideaal, want zo ben ik er ook als de kinderen tussen de middag uit school komen om thuis te lunchen. Na schooltijd kunnen ze afspreken met vriendjes of help ik bij het maken van huiswerk. Uiteraard komt het ook weleens voor dat ik een werkafspraak op locatie heb, dan blijven de kinderen over op school of plan ik een afspraak op de dag dat Juriaan thuis werkt en er is om ze op te vangen.”

Naast haar camera of de laptop pakt Rowena ook vaak de kwast. Er is namelijk altijd wel een verfklusje in huis of een nieuw idee dat uitgevoerd moet worden. Tja, als ik iets in mijn hoofd heb, moet het ook op stel en sprong gebeuren. Ik heb altijd verf in huis, dus zo nu en dan moet er weer eens wat aan de kwast geloven! Het inrichten en veranderen van het interieur is bijna een wekelijkse bezigheid. Mijn man en kinderen zijn het inmiddels wel gewend. Mijn man heeft er voor gekozen, zeg ik altijd. Maar als alles al te lang hetzelfde is, krijg ik zelfs van mijn dochters te horen: ‘Mam, zullen we de bank weer eens verschuiven?’”

Door de tijd heen is er veel aangepast in het huis. Ook vonden Rowena en Juriaan slimme oplossingen om op hun beperkte woonoppervlakte van 85 vierkante meter voldoende ruimte te creëren voor een gezin met vier kinderen. Zo delen zowel de jongens als de meisjes een slaapkamer en kwamen er creatieve opbergmogelijkheden. Het inrichten gaat vooral op gevoel. Rowena: “Ik heb er nooit speciaal over nagedacht, maar ik durf wel te zeggen dat ik een geheel eigen stijl heb. Ik mix alles, van klassiek tot industrieel, en van vintage tot Scandinavisch design, totdat het voor mijn gevoel klopt. Het leuke is dat ik dat ook vaak als respons krijg: ‘Echt House-Proud-je,’ zeggen mensen dan.”

Tekst Javotte Gustafsson | Fotografie Henny van Belkom

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine dan op Instagram of op Facebook!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.