Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vragender_Mignon_Kerst

Binnenkijken bij… Mignon: ‘Ik stond te springen om het huis aan te pakken’

De kerstdagen brengt Mignon (38) het liefst thuis door, samen met haar man Erik (39) en hun drie kinderen Joshua (14), Jonah (7) en Maylin (4). Gezellig met z’n allen op de bank een film kijken of koekjes bakken. En natuurlijk naar buiten voor een mooie winterwandeling met de honden.

Alleen met het gezin

“We vieren de kerst echt met ons gezin. Voor ons is het fijn om na alle drukte in alle rust samen te zijn en de tijd met elkaar te hebben. Even geen school en werk, maar lekker rustig aan doen en tijd maken voor leuke dingen. We zijn gek op films kijken en zitten dan gezellig knus met z’n allen in pyjama op de bank. Ook slepen we regelmatig alle matrassen naar de woonkamer om daar een slaapfeestje te houden”, vertelt Mignon.
Vragender Mignon Kersttafel gedekt

Het kerstmenu

Het kerstmenu houdt ze altijd lekker makkelijk, maar Mignon houdt er wel van om de tafel mooi te dekken, voor een gezellige kerstsfeer. “De tafel is van HK Living, maar toen ik hem kocht, vond ik hem nog net niet sprekend genoeg. Na een behandeling met een schuurmachine was hij wel perfect naar wens. De groene kast vond ik op Marktplaats en heb ik geschilderd in de kleur Noordzee van L’authentique.”
Vragender Mignon Kerstdiner

Stippie

Konijn Stippie mag zo af en toe gezellig in huis rondhuppelen. Jonah en Maylin knuffelen dan graag met hem.
Vragender Mignon Kerst bank

De kerstboom

Deze boom is veel praktischer met huisdieren en kleine kinderen”, zegt Mignon over hun kunststof boom. Het laagje kunstsneeuw geeft een mooi winterse uitstraling.
Vragender Mignon Kerstboom

De keuken

De kinderen helpen ook graag mee in de keuken, vooral in de vakantieperiode, als daar alle tijd voor is. “Jonah en Maylin vinden het vooral leuk om samen met Erik taarten en koekjes te bakken en Joshua maakt de heerlijkste pastasalades.
Vragender Mignon Kerst koken [td_smart_list_end]

Het huis van Mignon en Erik ligt in het buitengebied van het dorpje Vragender, in de Achterhoek. Toen Mignon jaren geleden samen met familieleden een bedrijf overnam, stond dit huis op het bedrijfsterrein. Een oude herenboerderij uit 1880, in vervallen staat. De sfeer was ver te zoeken. Wat er nog aan karakter over was, zat verborgen achter de strakke jarentachtigindeling die het huis op dat moment nog had.

Echt een gevalletje ‘daar moet je doorheen kijken’, iets wat Mignon in haar beroep als interieurontwerper dagelijks doet. “Iedereen dacht: mij niet gezien, ik ga daar echt niet wonen! Terwijl ik juist stond te springen om dat huis aan te pakken. Van het resultaat kan ik nog steeds genieten”, vertelt Mignon.

“Het is fijn om hier thuis met elkaar kerst te vieren. Zeker na een drukke periode is het heerlijk om alle tijd en rust te nemen. Erik heeft het in de periode voor de feestdagen altijd heel druk. Hij werkt als interieurbouwer voor verschillende tuincentra. De tijd voor kerst is daar enorm hectisch, hij maakt dan lange dagen.

Ik ben zelf ook altijd druk met werk, ons gezin en alles daaromheen. Ik ben echt een doener, maar aan de andere kant ook een dromer, dus dan is het goed om af en toe even gas terug te nemen en je te bezinnen op waar het eigenlijk allemaal om draait. Voor mij is dat, naast mijn gezin, vooral het positieve van alles inzien. Daarmee hoop ik ook anderen te inspireren.”

Fabulous mama altijd als eerste op de deurmat? Bekijk de diverse voordelige abonnementen en mis niets meer!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.