Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Binnenkijken bij Elise en Gwenn

Binnenkijken bij Elise en Gwenn

Een huis mét een tuin vlak bij het centrum van Rotterdam, dat stond er op het wensenlijstje van Elise en haar man Gwenn. Het leek een onmogelijke opgave, maar Elise en Gwenn vonden hun droomwoning in een nieuwe wijk net buiten het centrum van de stad. Hier wonen ze sinds twee jaar met hun dochter Fiene en zoontje Seff.

“We zijn allebei opgegroeid in de omgeving van Rotterdam en wilden hier graag blijven wonen, maar een huis met tuin vlak bij de reuring van het centrum vinden was wel een uitdaging!” Uiteindelijk kwamen Gwenn en Elise uit op een nieuwbouwproject in de wijk Park 16Hoven. Deze jonge wijk is ruim opgezet en heeft veel groen. Geïnteresseerden moeten ingeloot worden om een huis te kunnen kopen. Gwenn en Elise hadden geluk en werden ingeloot. “We wisten op dat moment alleen de afmetingen en de perceeloppervlakte, maar wat voor type huis erop kwam te staan was nog onbekend. Een architect heeft de wensen van de toekomstige bewoners aangehoord en is met deze informatie aan de slag gegaan. Hierdoor was er ook ruimte voor persoonlijke inbreng, dat was heel fijn.”

Campinggevoel

De oplevering van het huis in de zomer van 2018 viel samen met de geboorte van zoontje Seff. “Toen ik net van Seff bevallen was, kon ik vanuit mijn ziekenhuisbed naar ons rijtje huizen kijken. Terwijl ik daar lag, zag ik hoe de eerste bewoners de sleutel kregen. Twee dagen later kregen wij ook de sleutel van ons huis, die ik, nog wankel van de bevalling, in ontvangst heb genomen. Daarna volgde er een hectische tijd, want er moest veel gebeuren, zoals nieuwe meubels kopen. Omdat ik na de keizersnede nog vrij beperkt was in mijn mogelijkheden, heeft mijn moeder mij met Seff overal naartoe gereden. Ik heb hem tussentijds in al die winkels gevoed, van Ikea tot Loods 5. Een rustige kraamtijd was het niet, maar achteraf kunnen we er gelukkig ook om lachen.”

Binnenkijken bij Elise en Gwenn

Het wonen in een nieuwe wijk bevalt Elise heel goed. “Het is hier heerlijk rustig en als je wilt sta je na tien minuten fietsen midden in de levendigheid van het centrum. Verder zijn hier twee scholen en er komt ook nog een supermarkt, dus alles is binnen handbereik. Er is rondom onze buurt veel water, waardoor we eigenlijk op een soort eilandje wonen. De straat is doodlopend, zo kunnen de kindjes veilig buiten spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. We grappen weleens dat het hier net een camping is!”

Design met bohemian

Voor de inrichting van hun huis heeft Elise gekozen voor een rustige, strakke basis met verschillende design items, die ze heeft gecombineerd met bohemian accessoires. Natuurlijke materialen zoals hout en rotan zorgen, samen met het zachte kleurenpalet van poederroze, terracotta en bruintinten, voor een fijne warme sfeer in huis. “Een neutrale basis is ideaal, zo kan ik regelmatig accessoires vervangen en weer een andere sfeer creëren. Ik ben namelijk best snel uitgekeken op dingen. Verder hou ik van persoonlijke stukken. Je vindt in ons huis veel nieuwe meubels, maar ook vintage items. Ik vind het leuk om oud en nieuw te combineren. We hebben door een meubelmaker ook meubels op maat laten maken, zoals de tafel, de bijbehorende bankjes, de commode en de gangkast.” Inspiratie vindt Elise op Instagram en Pinterest, maar vooral ook door haar werk als sales agent, waarvoor ze veel in winkels komt met mooie producten.

Binnenkijken bij Elise en Gwenn

Twee jaar geleden is Elise gestart met haar eigen sales agentschap Seffien Agency. Na jaren gewerkt te hebben in de cosmetica- en babybranche besloot ze haar baan op te zeggen en de voorliefde voor deze twee werelden samen te brengen in een eigen bedrijf. Inmiddels vertegenwoordigt ze acht onafhankelijke, duurzame merken op de Nederlandse markt. “Als moeder van twee jonge kinderen ben ik zelf ook dagelijks op zoek naar eerlijke en betrouwbare producten die mijn hart sneller laten kloppen. Het is te gek dat ik nu de producten, waar ik zelf enthousiast over ben, kan vertegenwoordigen. Zo heb ik een huidverzorgingsmerk voor moeder en kind in mijn portfolio, dat sluit helemaal aan bij mijn interesse voor cosmetica. Mijn werk ligt daardoor dicht bij mijzelf.

Ook is het heel fijn dat ik nu flexibeler ben en zelf Fiene op woensdag uit school kan halen.” Het runnen van een eigen bedrijf biedt mogelijkheden, maar vergt natuurlijk ook veel tijd. Elise werkt veel vanuit huis en daarnaast bezoekt ze winkels en staat ze op beurzen. “Ik kom in veel mooie winkels en heb met veel van de winkeliers een persoonlijke klik, dat is hartstikke leuk. En dat is ook zo met de mensen achter de merken zelf. Ik werk zelfstandig, maar ik voel me eigenlijk nooit alleen omdat ik zo veel leuke mensen ontmoet en spreek.”

Tekst Javotte Gustavson – Beeld Henny van Belkom

Het volledige artikel lees je in Fabulous Mama editie 8-2020. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.