Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Bartsboekje x Westwing

Binnekijken bij Barts Boekje

Ze woont in een karakteristiek huis in oud-Amsterdam, met haar man Dirk, zoontje Vito (2,5) en mopshond Willem (7). Op 110 m2 en dan heeft ze nog een tuin ook. Maartje Diepstraten boft maar.

“De huizen waar Dirk en ik tot nu toe hebben gewoond leken altijd heel ‘logisch’. Kleurrijk en reislustig denk ik – die kleur hoorde op die muur zeg maar, en die bank bij dat huis maar niet in het volgende huis. Ik kan het niet precies uitleggen, het is een onderbuikgevoel. Een groot huis hebben we niet per se nodig. Het zit ’m in de energie van een woning – dat klinkt mega stom, maar zo ervaren we dat wel. Zo’n plekje waar we ons terug kunnen en willen trekken. Deur dicht en dan hebben we niemand nodig. Daarmee wil ik niet zeggen dat ‘thuis’ is waar Dirk, Vito en Willem zijn – dat is natuurlijk wel zo – ik ben ook heel graag alleen en we hebben om die reden heel lang niet samengewoond. Thuis is eigenlijk de plek waar op dat moment niemand komt en waar iedereen ons met rust laat. Eerder een plek om te schuilen, denk ik als ik het zo zeg…
Bartsboekje x Westwing

We hechten niet per se heel veel waarde aan spullen, in principe is alles inwisselbaar, al ben ik momenteel wel erg dol op de marmeren tafels die we op Marktplaats vonden en op de Ligne Roset Togo stoel en poef, maar ook die zouden ooit best weer eens de deur uit kunnen gaan. Toen ik ze op Marktplaats zag, hadden we er helemaal geen ruimte voor. Ze hebben serieus jaren bij mijn ouders gestaan voordat we een echt huis hadden. Maar ik ben zo blij dat ik destijds zo koppig was om ze toch aan te schaffen. Echt, als je tegen iets aanloopt wat je écht heel erg mooi vindt en een goede prijs heeft, maar waar je geen plek voor hebt, kijk dan of je het ergens kunt stallen.

Bartsboekje x Westwing

Fotografie Emma Peijnenburg | door Westwing

De volledige binnenkijker zie je in Fabulous Mama 1-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.