Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Zo kom jij zonder kou de winter door

In de koude herfst- en wintermaanden wil je het liefst emigreren naar een warm land. De regen, de kou en het donker buiten moedigen je niet echt aan om je bed uit te komen. En als je dan toch buiten bent geweest, duurt het ongeveer drie dagen voor je het weer warm hebt… Herkenbaar? Dan helpen deze tips je warm en comfortabel de winter door.

Onder de wol

Investeer in een of twee echte donzen dekbedden. Let er wel op dat ze diervriendelijk geproduceerd zijn, bijvoorbeeld door het gebruik van slachtafval. Synthetisch dons is ook een optie. Met een goed dekbed kan je na een koude dag snel en comfortabel opwarmen in je bed. Zo heb je al zo’n acht uur getackeld!

Laagjes laagjes laagjes

Ken je dat: buiten is het ijskoud, binnen is het snikheet door de verwarming. Je wil je buiten dus niet te warm aankleden, omdat je dan binnen zit te zweten… De oplossing: laagjes. Trek één, twee of zelfs drie extra lagen aan wanneer je naar buiten gaat. Binnen kan je die weer uittrekken, zodat je daar ook comfortabel bent. Zo kan je altijd je eigen temperatuur reguleren.

Lekker stomen

Een bezoekje aan de sauna kan je zo goed opwarmen dat je het de komende week niet meer koud krijgt. Kijk of er in jouw sportschool een sauna aanwezig is, ga na je werk twee uurtjes langs de plaatselijke spa of maak er gelijk een vriendinnendagje van. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: vergeet ook niet flink in het dompelbad te duiken. Dit verbetert je doorbloeding, waardoor je sneller opwarmt.

Nederland in beweging

Niemand heeft het ooit warmer gekregen van stilzitten (behalve in de sauna misschien). Het is extra lastig om door de kou en de regen naar de yoga, de sportschool of het hardlooppark te gaan. Maar het is wel een van de beste manieren om op te warmen. Je bloed gaat weer stromen, je spieren warmen op en na tien minuten heb je geen idee meer wat kou is. Let wel op dat je je goed aankleedt en een extra goede warming up doet. Bonus: het helpt ook nog eens tegen een winterdip.

Spice it up

En dan bedoelen we niet tussen de lakens (hoewel dat ook best verwarmend kan zijn). Pittig eten kan ervoor zorgen dat je het lekker warm krijgt. Gooi dus extra veel kruiden in je pompoensoep. Vooral toevoegingen als gember, kaneel, kardemom en peper zorgen voor extra warmte in je gerecht. En ze zijn ook nog eens gezond. Waarschuwing: gebruik niet teveel kruiden als je zwanger bent, dit kan schadelijk zijn.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.