Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
family bike

Waarom een (elektrische) family bike een megagoed idee is

Maandagochtend, 7.50 uur. Je zoon van 1,5 voorop de fiets, en je dochter van net 4 achterop. Hup, snel naar de opvang, zodat je zoon voor 8 uur gebracht is. Daarna race je naar de basisschool om je dochter af te leveren. De school run is altijd rennen en vliegen, maar met een elektrische family bike een stuk meer relaxed. Die tegenwind kan je gestolen worden! Op de terugweg naar huis doe je vast boodschappen en besluit je spontaan die toffe bos droogbloemen bij de winkel op de hoek mee te nemen. Want met een Cortina family bike ben je verzekerd van genoeg ruimte én comfort om je alledaagse ritjes een stuk leuker te maken.

family bike

Een family bike is eigenlijk een fiets zoals andere fietsen, maar dan met een paar belangrijke voordelen. Deze voordelen zorgen voor extra comfort en veiligheid wanneer je met je kind(eren) en allerlei bagage op de fiets zit. We lichten deze voordelen graag aan je toe.

Lage instap en verlaagd frame

Zo kun je makkelijker op- en afstappen op de fiets. Wel zo handig en veilig om met je voeten bij de grond te kunnen.

Extra ruimte tussen het zadel en het stuur

Het valt niet direct op, maar je merkt het wel – zeker als je een kindje in een voorzitje hebt. Zo hoef je jezelf niet meer met veel moeite op het zadel te manoeuvreren, maar ga je gewoon zitten en heb je zelfs nog wat ruimte over. Hierdoor kun je makkelijker (en dus veiliger) afstappen.

Breder stuur

Het stuur van de family bikes is net wat breder dan normaal waardoor je meer ruimte hebt voor een voorzitje voor je kind en je ook meer controle over je stuur hebt.

Extra stevige dubbele standaard

Je kent het wel, je bent op de plek van bestemming en wilt je fiets parkeren. Doordat je fiets schuin komt te staan als je ‘m op de enkele standaard zet wordt het een uitdaging om deze rechtop te houden (zeker als je een kind en boodschappen mee hebt). Met de dubbele standaard is dat verleden tijd en staat je fiets stabiel rechtop.

Stuurslot

Heel handig bij parkeren is het stuurslot, waardoor het stuur niet meer zal draaien.

Stevige achterdrager

Een stevige achterdrager moet je niet onderschatten wanneer je kindje van het voorzitje naar een achterzitje gaat. De achterdragers van Cortina family bikes zijn geschikt voor nagenoeg alle typen kinderzitjes. Bij de elektrische family bikes heb je hiervoor soms een aparte adapter nodig. Voor de Cortina Common Family is een bagagedragerverlenger beschikbaar, waardoor je zowel een achterzitje als fietstassen kwijt kunt. Win-win!

Voordrager voor bagage

Een voordrager is handig voor het meenemen van bagage. Bij een normale stadsfiets met voordrager kan er vaak geen kinderzitje op doordat de voetensteuntjes verder naar voren komen en het rek in de weg zit. Bij de Cortina U4 Family is de voordrager iets verder naar voren geplaatst zodat er genoeg ruimte is voor de voetensteuntjes, én een mand of krat.

En tot slot, niet geheel onbelangrijk: kijk eens naar een elektrische variant. Dankzij de soepele trapondersteuning is elke rit een piece of cake. Het perfecte alternatief voor een (tweede) auto, en nog gezond en duurzaam ook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Cortina
Tekst + beeld Cortina

family bike

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.