Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Vrouwen

Vrouwen veilig over straat

4 op de 5 vrouwen heeft te maken gehad met straatintimidatie. Maar wat wordt hier eigenlijk onder verstaan?

Onder Straatintimidatie omvat een verscheidenheid aan seksuele uitlatingen of gedragingen waarmee anderen worden geïrriteerd, gekwetst, beledigd, bedreigd of beperkt in het gevoel van persoonlijke vrijheid.

Gambettes Box helpt vrouwen veilig over straat met krachtige campagne

Samen met de stichting Stop Straatintimidatie roept Gambettes Box een campagne in het leven om mensen bewust te maken van straatintimidatie. En aandacht te vragen voor het feit dat 80% (!) van de vrouwen al eens is lastiggevallen in de publieke ruimte (onderzoek onder Amsterdamse vrouwen van 15-34 jaar). Gambettes Box is een merk dat graag het gesprek aangaat met vrouwen, dag in dag uit, iedere maand weer. Door naar haar community te luisteren, besefte Gambettes Box de omvang van dit probleem. En heeft zodoende besloten het verhaal van deze vrouwen met de wereld te delen. Dit deed het merk vorig jaar al eens eerder, maar dit jaar wordt het nog groter aangepakt!

New and Improved

Dit jaar wordt de campagne uitgezet in drie grote steden, in maar liefst drie verschillende landen. Dit is anders dan vorig jaar, want toen was het enkel voor de Amsterdammers mogelijk hun mooiste beentje voort te zetten. Daarnaast wordt er in de maart-box aandacht besteed aan het onderwerp. En bevat iedere box een free your legs-sticker die op iedere willekeurige spiegel geplakt kan worden. Ook is het op Instagram plaatsen van de foto niet meer nodig, maar kan deze ook privé gemaild worden. Gambettes Box en de stichting zullen de gehele maand maart informeren en bewustwording creëren over het onderwerp straatintimidatie. Maar ook tips geven voor slachtoffers en bijstanders.

Bewustwording

Om bewustwording te creëren rondom straatintimidatie worden spiegels geïnstalleerd op beenhoogte in de straten van drie grote Europese steden. (Parijs, Hamburg en Amsterdam) Een wildplak campagne wordt hier aan toegevoegd om het bereik van de campagne te verbreden. Het principe is eenvoudig: voorbijgangers worden uitgenodigd een selfie van hun benen te nemen in een van de door Gambettes Box geplaatste spiegels of in een andere spiegel. Voor elke foto die per e-mail wordt verstuurd of wordt gepost met de hashtag #freeyourlegs. Doneert Gambettes Box €5 aan de stichting Stop Straatintimidatie, die strijdt voor gelijkheid in de openbare ruimte.

Vrouwen

Stop Straatintimidatie

Stop Straatintimidatie zet zich in voor beleid rondom straatintimidatie. Zij vinden namelijk dat iedereen ongehinderd over straat moet kunnen gaan in onze samenleving. Zij werken met lokale en nationale politici aan beleid bestaande uit monitoring, bewustwording en afstraffing van straatintimidatie. De visie van Stop Straatintimidatie is: een samenleving waarbinnen iedereen in Nederland gelijke toegang heeft tot de publieke ruimte. En zich daarin met een veilig gevoel kan bewegen zonder belemmering of hinder van derden. De stichting steunt de campagne en de boodschap die vrouwen in hun kracht zet om zich op straat te kleden zoals zij dat willen, zonder te worden lastiggevallen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gambettes Box.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.