Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Leontine_Taxi

Taxibedrijf Mama & Papa; Leontine & Ralph

School, zwemles, voetbal en jeugdtheater… En dan hebben we het nog niet eens gehad over speelafspraakjes en verjaardagen. De agenda’s van onze bloedjes zijn overvol, dus draait taxibedrijf Mama & Papa overuren. Hoe regelen andere moeders dat?

Deze keer Leontine van den Boom (47, communicatieadviseur. Zij is getrouwd met Ralph (48, zelfstandig ondernemer) en moeder van Daantje (14) en Ot (10).

Leontine: “En of wij bekend zijn met het thema ‘hel van de logistiek’. Niet zozeer wat betreft school, want daar wonen we vlakbij en onze kinderen gaan zelfstandig. Ook Ot van 10 pakt ‘s ochtends na het ontbijt zijn step of skateboard en ‘rolt’ naar school.

Wat betreft sport is het ingewikkelder. Beide kinderen hockeyen op hoog niveau. Dat betekent drie keer per week trainen en op zaterdag een wedstrijd. Wij wonen in het centrum en de hockeyclub zit aan de rand van de stad. We staan geregeld in de file op weg naar training, want de tijden zijn een drama. De fiets is natuurlijk een optie, maar niet als de zak met oefenballen mee moet, want dat gaat niet.

We hebben speciaal voor het vervoer naar hockey een scooter genomen. Een tweede auto, alleen daarvoor, vonden we te gek.

Omdat de kinderen op andere dagen en tijden trainen en spelen, is het een hele organisatie om alles goed te plannen. Ralph en ik pakken echt onze agenda’s erbij: wie brengt wie, wanneer en met welk vervoersmiddel. We hebben namelijk speciaal voor het vervoer naar hockey een scooter genomen. Een tweede auto, alleen voor de sport van de kinderen, vonden we te gek.

Tot vorig jaar zat Ot ook op gitaarles, maar dat hebben we dit jaar teruggeschroefd. Het leven bestaat nu eenmaal uit keuzes. Het moet wel behapbaar blijven…

Gelukkig doen we veel samen met andere ouders. We hebben een aantal carpools en regelen de boel via de app. Zo hebben we een taxi-app voor training door de week; hiermee regelen we het vervoer van een groepje kinderen dat in het centrum woont.

En er is een app voor de wedstrijden van Daantje en een app voor de wedstrijden van Ot. Een uitkomst! Ik vraag me regelmatig af hoe ouders dat vroeger deden…”

Fabulous mama altijd als eerste op de deurmat? Bekijk de diverse voordelige abonnementen en mis niets meer!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.