Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

5 redenen waarom Zweden een perfecte plek is voor een wintervakantie

Nu de donkere dagen weer van start zijn gegaan, is de kans groot dat je begint te fantaseren over de kerstvakantie. Daar hoort vooral sneeuw bij, en heel veel kerstlichtjes. Wist je dat je daar helemaal niet zo ver weg voor hoeft? Op slechts twee uurtjes vliegen ligt Winter Wonderland Zweden. Perfect voor een sprookjesachtige wintervakantie met het hele gezin. En je boekt hem ook nog eens supermakkelijk via Buro Scanbrit! Dit is waarom Zweden het mooiste wintervakantieland is.

Op de slee

In Zweden tillen ze sleetje rijden naar een geheel nieuw niveau. Glijd net als Elsa uit Frozen op een arrenslee met belletjes door de witte wonderwereld. Zoek je iets actievers? Ga snowboarden of skiën op rustige pistes of langlaufen door de heuvels. Daarna kan je lekker bijkomen en opwarmen in je warme vakantiehuisje of appartement. Gezellig samen met warme chocolademelk bij het haardvuur: let it snow!

Op safari

In de omgeving van Dalarna kan je op een heuse safari. Giraffen en leeuwen zal je niet tegenkomen, maar elanden en knuffelbare husky’s des te meer. Deze schattige sledehonden mogen bovendien volop geknuffeld worden. Wedden dat ‘een puppy’ volgende kerst bovenaan het verlanglijstje staat?

Gemakkelijk maar toch magisch

De mooie bungalowparken rond Dalarna zijn ingericht op gezinsvriendelijkheid. Met reisafstanden wordt rekening gehouden. Zo zit je niet met een stel doodvermoeide kinderen in je vakantiehuisje. In je bungalow of appartement heb je allerlei voorzieningen, waardoor je kids zich helemaal thuis voelen.

Even helemaal samen

De sneeuw en de schemer zorgen ervoor dat alles om je heen stiller lijkt. Binnen bij het haardvuur of onder een warme deken in de arrenslee heb je zo het gevoel dat de wereld helemaal van jullie is. De perfecte bestemming dus om dichter tot elkaar te komen als gezin. Eindelijk die quality time waar het gedurende de rest van het jaar soms bij inschiet.

Waar woont de Kerstman?

Niks krijgt de kerstsfeer er zo goed in als een ontmoeting met De Kerstman himself. Bezoek hem tijdens de kerstvakantie in zijn magische werkplaats en knuffel de rendieren. Misschien kunnen je kinderen zelfs wel hun tekeningen en verlanglijstjes persoonlijk overhandigen. Glinsterende oogjes gegarandeerd!

Enthousiast geworden of meer informatie? Bekijk alle wintervakanties naar Zweden >>

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.