Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Vigo di Fassa

Vigo di Fassa: romantisch & sportief

Zodra het weer kan… Het bergdorpje Vigo di Fassa (in Val di Fassa) ligt midden in de Dolomieten en heeft dankzij zijn hoge en zonnige positie een prachtig uitzicht over de hele vallei. Tijdens het bewind van de Germaanse Longobarden was dit dorpje het administratieve en religieuze hoofdkwartier van de Val di Fassa.

Vigo di Fassa: romantisch & sportief

Zien & doen

Een hotspot voor bezoekers is het Ladin-museum, dat een fundamentele rol speelt in het behoud van de unieke Ladinische traditie. Ondanks dat het dorp in 1921 bijna werd verwoest door een brand, heeft het zijn landelijke karakter behouden. Ook mooi is het nabijgelegen Tamion. In dit dorpje, tussen de huizen met de oude schuren, staat een kleine kerk die is gewijd aan de Heilige Drie-eenheid. Het gotische heiligdom van Santa Giuliana is een van de oudste in de vallei. Dankzij een moderne kabelbaan is het mogelijk om direct vanuit de stad de Ciampedievallei (2.000 meter) te bereiken, waar je aankomt op een spectaculair natuurlijk terras met uitzicht op de Dolomieten.

Eten

Je bevindt je hier op de Kaasroute van de Dolomieten, die in Val di Fassa wordt vertegenwoordigd door de kazen Cher de Fascia en Puzzone di Moena. Ze ontbreken nooit op de menu’s van het typische restaurant El Tobià in Vigo en het met een ster bekroonde L Chimpl in het dorpje Tamiòn.

E-bikeroute

De dorpjes Mezzano en Vigo di Fassa zijn op 1 dag te bezoeken met een e-bike. Het fietspad in Valle di Primiero begint bij Masi di Imer: het is vlak en verbindt alle plaatsen met inbegrip van Mezzano, dat op slechts 1,5 kilometer van Imer en op 3 kilometer van Fiera di Primiero ligt. Vanuit Mezzano vervolg je de weg naar het dorpje Vigo di Fassa. Een fietspad van 45 kilometer verbindt de valleien Fiemme en Fassa. Een fietstocht door deze vallei is makkelijk en mooi. Als je het pad verlaat, begin je met klimmen om de stad Vigo di Fassa te bereiken. Omdat het geen circulaire route is, kun je overnachten in Vigo di Fassa om de volgende dag weer terug te keren naar het beginpunt.

 

Wil je meer in Noord Italië ontdekken? Lees dan Fabulous Mama 6-2021. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.