Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Romantisch & sportief

Romantisch & sportief

Verscholen in het hart van de Italiaanse Alpen liggen romantische oude dorpjes met schattige straatjes, een erfenis aan tradities en een heerlijke lokale keuken. Verken het prachtige berglandschap van Trentino per e-bike, dan heb je alle tijd en kun je onderweg op alle leuke, lekkere en mooie punten stoppen!

Romantisch & sportief

Ontdek Noord Italië: per e-bike!

Er even heerlijk tussenuit met zijn tweeën. Het kroost naar opa en oma, en jullie in de auto op weg naar Trentino. Even tijd voor elkaar, even niets anders aan je hoofd dan dromen van de bergbestemming. Want wat zijn die toppen en dalen mooi. En jullie gaan ze beklimmen, per e-bike! Je huurt deze fietsen in de dorpjes zelf. Stap op voor een heerlijke dag in de buitenlucht.

Fietstocht 1
DE BORGHI PIÙ BELLI IN DE DOLOMIETEN: VAN MEZZANO NAAR VIGO DI FASS

MEZZANO

Aan de voet van de Pale di San Martino ligt Mezzano, een karakteristiek dorpje in de Primierovallei, met prachtige artistieke houten architectuur en uitzicht op de Dolomieten. Vandaag de dag is het dorp een soort levendig openluchtmuseum, waar je op elke hoek, in elk steegje, op de pleintjes en zelfs in de schaduw van de prachtige balkons meer te weten komt over het leven in de Alpen.

Zien & doen

Parkeer je fiets en loop een van de themaroutes. Voor de nieuwsgierige reiziger is er Cataste & Canzei, een beroemd pad met een permanente tentoonstelling van artistiek gestapelde houtpalen die alle interessante plekken van het dorp aandoet. Ook de typische
fonteinen uit het dorp, lisiera’s (een woord uit Trentino voor washuis), wel 250 moestuinen, landelijke architectuur, en verschillende hooizolders (tabià) kunnen worden bekeken. Dit dorp heeft op elke hoek een verrassing.

Eten

Bij Caseificio di Primiero kun je de beroemde tosèla kopen, een verse kaas uit dit gebied, en in de zomer ook de boter Botìro di malga. Na een rondleiding door het dorp lekker aan tafel schuiven? Doe dat dan bij Restaurant La Lontra, dat is echt een aanrader!.

 

Wil je meer fietstochten bekijken? Lees dan de nieuwste editie van Fabulous Mama 6-2021. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.