Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Quality time in Kroatië

Het is zover: de allereerste reis met z’n vieren. Samen met man Robin, dochter Emily (4) en zoontje Ben (4 maanden) vertrekt Jennifer Ewbank naar Kroatië voor twee weken zon, rust, cultuur, plezier en lekker eten. Maar dan komt de regen ineens met bakken uit de lucht…

In de gang staan al onze hutkoffers op een rij, want met een baby op reis gaan betekent al snel heel veel spullen meenemen. We vertrekken voor veertien dagen naar Kroatië – onze eerste keer – en hopen op twee weken buiten zijn, in de zon spelen, zwemmen, barbecueën en vooral veel samen genieten. Van ons kersverse gezinnetje van vier, maar ook van de goede vrienden die met ons meegaan. Helaas laat de weersvoorspelling zien dat het ook zomaar een regenlaarzenparade zou kunnen worden, dus voor de zekerheid gaat alles mee. We hebben er zin in!

Matchende kofferset

Met z’n achten gaan we op weg naar het vliegveld. Onze vrienden hebben net als wij twee kleine kids: een van 4 jaar – net als Emily – en een baby die 2 dagen ouder is dan Ben. Hoewel de reis thuis al drie weken hectisch en chaotisch in voorbereiding was, slaat bij vertrek alles om: alles is ingepakt, de vakantiemodus gaat aan en we zijn er helemaal klaar voor. Op naar Pula.

Eenmaal in het vliegtuig zijn de kindjes gezellig en als de chocoladereep tevoorschijn komt, kan het helemaal niet meer stuk. De voeding van Ben had ik precies getimed bij vertrek, zodat die ook goed zou helpen tegen de druk op zijn oortjes. De hele vlucht geeft hij – tot mijn grote opluchting – geen kik. Als ouders van een baby voel je de blikken namelijk al branden zodra je het vliegtuig instapt: je zit toch niet naast mij? Emily gaat aan de slag met de knutselspullen die ik voor haar meegenomen heb en op een oude telefoon kijkt ze Netflixapp-filmpjes die Robin van tevoren gedownload heeft. Ideaal als je zonder wifi zit (in het vliegtuig/onderweg/op vakantie) en je toch af en toe een filmpje wilt opzetten. De vlucht gaat vlot en bij aankomst rollen onze groene koffers direct van de band. Praktisch, zo’n matchende kofferset, als je tijdens het spotten van je bagage ook nog je kinderen in de gaten moet houden.

Spelen naast de olijvenboomgaard

We zijn er: Kroatië! Een taxibusje brengt ons naar ons vakantiehuis. Vier vermoeide gezichtjes op de achterbank, wij opgelucht voorin. Het is al laat en de vlucht, de dubbele hoeveelheid poepluiers en kinderwagens gaan je dan niet in de koude kleren zitten. Die huurauto halen we morgen wel op. De taxichauffeur rijdt ons op zijn gemak van het vliegveld naar Vodnjan, een ritje van nog geen 20 minuten. Bij aankomst ontdekken we een verborgen Kroatisch paradijs dat we de komende dagen ons ‘thuis’ mogen noemen. De eigenaar loopt ons vriendelijk tegemoet en geeft ons een korte tour door het huis. Nu kan de vakantie echt beginnen.

Omdat we met vier kleintjes op pad zijn, hebben we met behulp van Novasol bewust gezocht naar een ‘kindvriendelijk’ huis op een leuke locatie. Waar we voordat we kinderen hadden vooral op pad waren, vinden we het nu zo lekker om een fijne basis te hebben. Zo eentje met van die heerlijke hoekjes voor ieder moment van de dag, binnen en buiten. Ons huis heeft een ruime hoekbank, hangstoel, een waanzinnig zwembad met een inloop-trap (heel fijn voor de kindjes) en een overdekt gedeelte met een lange gezellige eettafel. In de achtertuin, naast de olijvenboomgaard, staan een schommel, een wip, een trapveldje met doeltjes en een trampoline. Het huis zelf is gezellig en heeft ruime slaapkamers met stuk voor stuk een eigen badkamer.

Schattige dorpjes ontdekken

Al vlak na aankomst blijkt het weer niet mee te zitten. Helaas, we hebben ‘natte pech’: in geen vijf jaar tijd is het zo slecht geweest hier in Kroatië. Van de veertien dagen tellen we maar liefst negen regendagen en komt de temperatuur maar enkele keren boven de 20 graden. Gelukkig hebben we een fijn huis en is het ook binnen goed toeven. Jammer genoeg is het zwembad gebruiken met dit weer te koud, maar met mooi weer zou dit absoluut het middelpunt zijn geweest van de vakantie. (Met dank aan Novasol).

Tekst Jennifer Ewbank | Foto’s Jennifer Ewbank / Kroatie Tourist Board / Novasol

Het volledige artikel lees je in Fabulous Mama 8-2019. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.