Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Eilandhoppen op de Seychellen

‘Wat, naar de Seychellen? Dat is toch niet te betalen? En heel ver weg? Dat wordt zeker alleen op het strand liggen?’ Nee, haar omgeving reageerde niet heel enthousiast toen Laura over haar vakantieplannen vertelde. Maar zij wist wel beter: ‘Ver weg? Dat wel. Maar dan ben je in een tropisch paradijs, waar allerlei leuks te doen is.’

Sneeuwwitje-stranden, een smurfblauwe zee… Dat is toch de ultieme tropische fantasie van dromers, strandgangers en kinderen? Deze bestemming is dan ook één groot pretpark voor de hele familie. Laura, haar man Robbert en kinderen Pip (10) en Juup (8) ontdekten dat je er eindeloos kunt ‘strandterfanten’ in bikini, de hele dag geweldig kunt snorkelen tussen flamboyante vissen en dat er op de Seychellen nog veel meer te beleven is: variërend van actieve doe-dingen tot culturele bezienswaardigheden.

Magisch Mahé
Alleen al de landing op Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, is een belevenis op zich De startbaan ligt pal aan zee, dus vanuit de luchthaven stap je zo het fabuleuze strand op voor een goed begin van een bijzondere reis. Mahé betekent ‘eiland van overvloed’. Deze benaming slaat de spijker op z’n kop: het eiland is rijkelijk bedeeld met hagelwitte stranden en een fluoriserend groene jungle daarachter. Omdat Mahé ongeveer net zo groot is als Texel, leent dit eiland zich uitstekend voor een kleine roadtrip. Dus zetten we de radio op 10 en toeren van sight naar strand. De hele kust van Mahé is een aaneen-schakeling van schandalig mooie anses, ofwel stranden, al is het maar net wat je zoekt: je eigen privéstrand of een plage met vertier? Wij leggen ons handdoekje onder andere neer op Anse Intendance, aan de zuidkant van Mahé. De Swarovski- fonkelende zee schittert je al van verre tegemoet. Juup: ‘Hier zijn meer golven dan in een een golfslagbad!’ Ook strand Petite Anse gooit hoge ogen. Deze beauty maakt deel uit van het luxueuze Four Seasons resort, maar is net als de meeste plages publiekelijk toegankelijk. Ideaal voor een dagje strandhangen met a million dollar view, zonder duizenden euro’s per nacht uit te hoeven geven. Pip: ‘Het is hier net een film.’ Inderdaad, net als heel veel andere locaties in de Seychellen schittert dit strand vaak in reclames en films.

TOFFE DOE-DINGEN OP MAHÉ
Uitgestrand? Verruil je slippers voor sneakers en maak een wandeling in het Morne Seychellois natuurpark voor een 360 graden-blik over het eiland.  Zo’n fikse hike maakt natuurlijk dorstig. Schuif aan bij de Tea Factory voor een kop verfrissende (ijs)thee en boek een  tour in de theefabriek. Cultureel familie-uitje? Op naar Victoria, ’s werelds kleinste hoofdstad. Echte avonturiers? Tussenaugustus en oktober is het voor de westkust goed walvishaaien spotten. Ook erg leuk: bezoek de Takama rum- distilleerderij, of steek je neus eens binnen bij de enige parfummakers van  de Indische Oceaan, Kreol Fleurage.

Tekst en beeld Laura Weenink

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama editie 3-2020. Koop hem in de winkel of bestel deze hier

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.