Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw in platenzaak kijkt naar vinyl plaat

Dit prachtige liedje omschrijft precies hoe het voelt om een kind te hebben

Er zijn een paar emoties die (bijna) alle ouders wel kunnen begrijpen. En hoe fijn is het dan als iemand die gevoelens perfect weet te vangen in muziek? De Utrechts/Groningse band Audio Adam doet precies dat, met de single All My Life (Mollie’s song), die vandaag verschijnt. Het nummer is geschreven voor de pasgeboren dochter van frontman Tjerk Koekkoek. Beluister het hier als een van de eersten:

Tjerk:‘Wanneer ben je echt klaar voor een kind? En wil je überhaupt wel kinderen? En wat offer je daar dan voor op? En gaat kinderen krijgen eigenlijk wel lukken? Ook dat laatste is niet altijd vanzelfsprekend.

Het houdt veel mensen bezig en het heeft ook mij een hele tijd bezig gehouden. Althans, niet zozeer óf ik wel kinderen wil, maar vooral wanneer dan? Gelukkig is het voor mij altijd al helder geweest dát ik ooit kinderen zou willen. Daarmee had ik al één lastige hindernis genomen. Een hindernis die niet voor iedereen makkelijk te nemen is, zo blijkt de laatste tijd om mij heen wel.

Nee, voor mij was het vooral de vraag wat het juiste moment zou zijn. Tuurlijk, het leven zonder kinderen was ontzettend leuk. Die vrijheid is natuurlijk heerlijk. Maar ik wist zeker dat ik spijt zou krijgen van bewust kinderloos zijn. Ik zou de kneuterige zaken als de kerst met een gezinnetje toch niet willen missen en ik zag al helemaal voor me hoe ik de kleine even zou laten zien hoe het allemaal werkt in deze wereld.

Het is alsof ik nu pas besef hoe ik haar voordat ze er was heb gemist

Uiteindelijk dient het juiste moment zich niet vanzelf aan. Bovendien kwamen ik en mijn vriendin er achter dat het juiste moment ook niet bestaat. Daarom kregen wij tot onze grote blijdschap op een gegeven moment toch daadwerkelijk een prachtige dochter.

Ik had mijzelf niet voorgenomen om over mijn dochter een liedje over te schrijven, maar de zwangerschap en de eerste weken waren zo intens dat het op de één of andere manier vanzelf ging. En vooral ook omdat ik merkte dat toen ze er was, ik haar ook echt nodig had. Een heel gek gevoel wat ik nog steeds niet zo goed kan beschrijven. Het is alsof ik nu pas besef hoe ik haar voordat ze er was heb gemist.

Dat is ook wat ik in het liedje duidelijk probeer te maken. En ik zeg in het lied dat ik echt hoop dat ze ooit tegen mij zal zeggen dat ze wil worden zoals ik ben. Dan zou ik weten dat ik het goed heb gedaan…

Overigens heet mij dochter geen Mollie. Waar de naam Mollie vandaan komt en wat mijn dochter met deze naam te maken heeft is een verhaal apart. Dat verhaal weten, naast de echte naam van mijn dochter, alleen mijn dierbare vrienden en familie.’

Nooit meer iets missen? Abonneer je op fabulous mama en profiteer van mooie kortingen.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.