Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Oxfam

Oxfam Novib opent Equality Hub over genderongelijkheid tijdens ‘Women’s Week’

Gisteren was het Internationale vrouwendag: wat in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Tijdens de week van Internationale Vrouwendag opent Oxfam Novib de deuren van haar nieuwe pop-up – de Equality Hub – in Bibliotheek Neude in Utrecht. Oxfam Novib wil hiermee de aandacht vestigen op genderongelijkheid in Nederland en wereldwijd. Voor jong tot oud is er een divers programma om op interactieve wijze meer kennis op te doen.

Stip op de horizon

In de Global Gender Gap Index, een jaarlijks verslag over de stand van zaken op het gebied van genderongelijkheid, staat Nederland slechts op de 31e plaats van 140 getoetste landen.

In het huidige tempo gaat het nog jaren duren voordat we gendergelijkheid – gelijke rechten en kansen voor mannen, vrouwen, non-binaire mensen en transpersonen – bereiken. Volgens de Global Gender Gap Index wordt dit in West-Europa pas over 52 jaar bereikt. Wereldwijd is dit zelfs 135 jaar.

Oxfam Novib opent Equality Hub over genderongelijkheid tijdens ‘Women’s Week’

Kom langs tussen 7 en 13 maart bij Bibliotheek Neude in Utrecht

Oxfam

Ook mannen baat bij gendergelijkheid

Hoewel Oxfam Novib met de Equality Hub de positie van vrouwen, transgenders en non-binaire personen wilt versterken, hebben ook mannen baat bij meer gelijkheid. Er zijn talloze voorbeelden van situaties waar ook mannen erop vooruit zullen gaan. Denk bijvoorbeeld aan geboorteverlof en ouderverlof. “Uiteindelijk is gendergelijkheid belangrijk voor de hele samenleving”, vertelt Alibux. Bovendien maakt het onze samenleving gezonder en productiever. Daar hebben we ook de mannen voor nodig. Mannen die opstaan, ruimte maken en zich uitspreken gelijkheid. We moeten dit samen doen.”

Voorleesmiddag

Woensdag 9 maart leest auteur en illustrator Lisa van Winsen haar boek “Mila’s Vonk”. Lisa van Winsen: ‘Mila’s Vonk is een vrolijk verhaal waarin kinderen worden aangemoedigd om hun verbeeldingskracht te gebruiken. Op die leeftijd is dat hun superpower.”

Voor meer informatie over het gehele programma en het registreren voor tickets, ga naar de website. Het bezoeken van de Equality Hub is gratis.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Oxfam Novib.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.