Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Verliefd koppel

Goed nieuws voor singles: Amsterdam is één van de beste steden om liefde te vinden!

Ben jij single en ready to mingle? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Internationaal verhuisspecialist Movinga voerde een onderzoek uit naar de beste steden om liefde te vinden. Zij stelden een Top 100 samen, en ons eigen Amsterdam staat maar liefst op plaats 14.

De studie keek onder meer naar het percentage vrijgezellen, de verhouding tussen huwelijken en scheidingen, de vrijheid voor LHBT+-liefde, de kosten van een gemiddelde date en de kans op een succesvolle match bij online-dating. Onze hoofdstad scoorde hierin de volgende cijfers:

Percentage vrijgezellen 61,56%
Ratio huwelijk:scheiding 53,08%
Vrijheid voor LHBT+ 9,22
Kosten date € 98,98
Score online dating 9,2

Daarnaast werd nog een poll uitgevoerd, waarin inwoners van een stad werd gevraagd hun woonplaats een score te geven op het gebied van romantiek. Hierin scoorde Amsterdam ook hoog, maar liefst een 7,8.
Ook leuk om te weten: Amsterdamse mannen zoeken vooral eerlijkheid in hun partner, terwijl vrouwen vaker kijken naar het uiterlijk. Wie had dat gedacht?

Voor een goedkope date kan je het beste naar Rio de Janeiro vertrekken. De kosten van een gemiddelde date liggen daar namelijk op slechts € 52,18. Dat is bijna de helft van een date in Amsterdam! De duurste afspraakjes vinden plaats in Reykjavik, waar men gemiddeld € 127,02 neertelt.

Opvallend is verder dat de welbekende City of Love, Parijs, slechts een vierde plaats weet te behalen in de ranglijst. Göteborg(plaats 3), Londen (plaats 2) en winnaar Miami streven de Franse Lichtstad voorbij.

Ben je deze Valentijnsdag alleen en wil je nog gauw een online date scoren? Dan moet je snel een ticket boeken naar San Francisco. Deze Amerikaanse stad scoort maar liefst een 9,6 op online dating. Je hebt hier dus de grootste kans op een match.

Alle resultaten en de methodologie van het onderzoek vind je hier.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.