Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Relatie

Omgaan met veranderingen in je relatie: van partnerschap naar ouderschap

De verandering van partnerschap naar ouderschap is natuurlijk een erg bijzondere tijd. Maar het gaat ook een fase zijn waarin je relatie gaat veranderen. Het is dus altijd een goed idee om dit uitvoerig te bespreken met je partner. En ook al komt je kindje altijd op de eerste plaats, het is minstens zo belangrijk dat je je relatie goed blijft onderhouden. En hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken, lees je in dit artikel.

Geef jezelf of je partner meer dan genoeg tijd om te herstellen na de bevalling

De zwangerschap is een prachtige fase. Maar tegelijkertijd sta je ook voor een hoop onzekerheid. Dit zet zich natuurlijk ook voort na de bevalling. Zorg er daarom dus altijd voor dat je jezelf of je partner genoeg tijd geeft om te herstellen. Luister goed naar je lichaam en neem een stapje terug. Hierdoor merk je al snel dat dit wonderen kan verrichten voor het herstel. Kies er bijvoorbeeld voor om vaker een rondje te wandelen, kies voor quality time door je huid goed te verzorgen en door, als je je daar goed bij voelt, een keer te gaan lunchen.

Zorg ervoor dat je tijd voor elkaar vrij blijft maken

Het ouderschap kan jullie behoorlijk overweldigen. Het is dan belangrijk dat jullie jezelf hier niet in verliezen. Dus zorg er altijd voor dat je tijd voor elkaar blijft vrijmaken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door regelmatig een oppas te regelen, door je kindje een dagje extra naar de opvang te brengen of door je kindje te laten logeren bij vrienden of familie. Hierdoor merk je meteen dat je net even wat meer tijd over hebt die je weer kunt steken in quality time met je partner.

Tip! Plan minstens eens per maand een leuke date night in, waar de focus op jullie relatie ligt

En hoe je dat nu het beste kunt aanpakken? Kies er bijvoorbeeld voor om eens per maand een leuke date night in te plannen. Hierdoor heb je iedere maand de tijd om lekker met elkaar te kletsen en je relatie sterker te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te starten met het experimenteren met sexspeeltjes. Bespreek daarom uitgebreid met je partner op wat voor soort manier je de date night wilt gaan inplannen. Daar is namelijk enorm veel mogelijk. Heel veel plezier!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.