Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk wonen? Dit zijn goede tips

Duurzaam wonen wordt steeds populairder. Door duurzaam te wonen draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Als jij hier veel waarde aan hecht, is het daarom goed om zo veel mogelijk rekening te houden met duurzaamheid. Dit kun je doen door vaker de fiets te pakken zodat de CO2-uitstoot beperkt wordt of tweedehands spullen te kopen, maar ook in huis kun je duurzamer worden. Hoe je milieuvriendelijk kunt wonen? Wij geven enkele goede tips!

Zonnepanelen installeren

Een van de manieren om milieuvriendelijk te wonen, is door te kiezen voor zonnepanelen op je dak. Als je hier nog niet van bent voorzien, is dit zeker iets om te overwegen. Met zonnepanelen ben je al een goed eind op weg als je graag duurzaam wilt wonen. Zonnepanelen zijn goed voor het milieu omdat je zelf groene stroom opwekt. Bij dit proces komen geen milieuvervuilende stoffen vrij, wat natuurlijk belangrijk is als je milieuvriendelijk wilt wonen. Het kan dus zeker een idee zijn om zonnepanelen op je dak te installeren. Om te weten welke zonnepanelen je het beste kunt kiezen, is het slim om verschillende zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je kiezen voor zonnepanelen die echt bij jouw situatie en wensen passen.

Goed isoleren

Duurzaam wonen kun je ook doen door je huis goed te isoleren. Isolatie is een zeer effectieve manier om rekening te houden met het milieu. Bij de meeste isolatiematerialen wordt er minder CO2 uitgestoten tijdens de productie, wat natuurlijk beter is voor het milieu. Er zijn genoeg duurzame isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Niet alleen is dit goed voor het milieu, met goede isolatie kun je ook veel geld besparen op je energierekening.

Duurzame verlichting

Als je milieuvriendelijk wilt wonen is het ook een aanrader om te kiezen voor energiezuinige verlichting. Als je hiernaar op zoek bent, is ledverlichting een aanrader. Deze vorm van verlichting is het meest duurzaam, omdat ze weinig energie verbruiken. In vergelijking met een gloeilamp verbruiken ze bijvoorbeeld tot wel 90% minder energie. Daarbij komt dat ledlampen een lange levensduur hebben, waardoor je hiermee duurzaam bezig bent. Als je nog niet over veel ledlampen in huis beschikt, kan het dus goed zijn om hier verandering in te brengen.

Duurzaam interieur

Wat je ook kunt doen om je steentje bij te dragen aan een beter milieu, is een duurzaam interieur realiseren. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Naast meer groen toevoegen kun je ook gebruikmaken van natuurlijke materialen. Daarnaast is het goed om hierbij voor tweedehands meubels en accessoires te kiezen, omdat je hierdoor de levensduur van producten weer verlengt.

 Zoeken naar de beste zonnepanelen, goed isoleren, duurzame verlichting aanschaffen en een duurzaam interieur realiseren: het zijn dingen die jou erbij kunnen helpen om milieuvriendelijker te wonen. Uiteraard zijn er nog meer stappen die je kunt ondernemen om dit te bereiken, dit zijn slechts wat voorbeelden. Echter kun je hiermee al wel een heel eind komen!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.